O evadare dusă la bun sfârşit, i-a adus rutierului spaniol Luis Leon Sanchez (Rabobank) victoria în cea de-a 6-a etapă a “Cursei către Soare” – Paris-Nisa 2012. Sanchez s-a impus la sprintul în doi, în faţa colegului său de evadare, germanul Jens Voigt (RadioShack-Nissan), adăungând astfel la ediţia câştigată în 2009, a patra sa victorie de etapă în Paris-Nisa.

Podiumul etapei de 178 km dintre Suze-la-Rousse şi Sisteron a fost completat de Heinrich Haussler (Garmin-Barracuda) care a fost primul din pluton ce a trecut linia de sosire la 14 secunde după Sanchez şi Voigt.

Leon Sanchez s-a alăturat împreună cu Mickael Cherel (AG2R-La Mondiale) şi Anthony Geslin (FDJ-BigMat), grupului de evadaţi format pe a doua căţărare a zilei (cat. 2 – Cote du Pas du Ventoux 1648 m) din Frederik Veuchelen (Vacansoleil), Jens Voigt (RadioShack-Nissan) şi Simon Geschke (Project 1T4i). Ulterior li s-a mai alăturat şi Daniel Navarro (Saxo Bank), completând astfel formula în care au rulat evadaţii până pe ultima căţărare de pe traseu cu 10 km înainte de final, când doar Sanchez şi Voigt s-au mai putut menţine în frunte.

Partea superioară a clasamentului general se menţine neschimbată, tricoul galben de lider fiind purtat în continuare de Bradley Wiggins (Sky Procycling).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.