După aproape doi ani de luptă cu oficialii Federației Romane de Ciclism și Triatlon se pare că după ședința anuală care a avut loc în 09.03.2011 la București cluburile de triatlon vor putea să pună bazele unei federații proprii.

Aceasta schimbare nu a fost ușoară, conducerea actualei Federatii Romane de Ciclism și Triatlon nefiind de acord cu înființarea unei federații separate. Presiunile făcute de anumite persoane împreună cu conjunctura internațională (ITU nu are nici o legătură cu UCI) au dus la reorganizare.

Doina Melinte, prezentă la Adunarea Generala a FRCT, a declarat că această reorganizare va fi benefică pentru ambele ramuri de sport. Nu știm cât de benefică este schimbarea pentru ciclism dar cu siguranță că triatlonul are doar de câștigat odată ce a scăpat de hegemonia FRCT.

Noua federație va avea la bază cluburile organizatoare ale Bioeel Triathlon Grand Prix, un turneu care a arătat deja că triatlonul are perspective incredibile în România.

Ciclism.ro salută înființarea acestei noi federații și speră să colaboreze cât mai bine cu viitoarea conducere. Doar împreună putem dezvolta acest sport!

9 COMMENTS

 1. e ok dupa parerea mea… ar fi interesant daca s-ar infiinta si sucursale la nivel de judet ….

 2. Chiar s-ă născut? Poate sã-mi spună cineva dacă există un site dedicat pt. a afla m-ai multe detalii? Doar a fost mare sărbătoare, s-a scăpat de sub lanţul gros hegemonic al vechii FEDERAŢII DE TRIATLON. Vreau să particip şi eu la concursurile organizate de noua orânduire, să văd şi eu diferenţele de organizare si de premiere, de relaţionare cu sportivii cât şi cu amatorii de 3atlon. Am încercat să caut ceva de această disciplină sportivă şi nimic! Îmi spune cineva vreun link?

 3. Din cate stiu momentan se lucreaza la statut si la actul constitutiv. Va exista si o sedinta de alegeri a conducerii.
  Competitiile de triatlon de anul acesta sunt vizibile pe site-ul http://www.triathlongrandprix.ro/

  Persoanele implicate in noua federatie organizeaza deja de doi ani curse unde ai fi putut vedea diferenta.
  Putina rabdare!

 4. Multumesc pt. răspuns ,dar acolo sunt numai concursuri pe bani multi ,adică cu taxe de înscriere prea mari pt posibilităţile unor oameni care trăiesc şi locuiesc in România. Înainte nu costa nimic şi pute-au sa participe şi amatorii care nu aveau o condiţie financiară a unui manager sau PR . Trece vară şi apropo concursurile alea din câte am auzit sunt ilegale, cum de 2 ani tot le face-ţi! Dacă nu există Federaţie cine dã avizul?

 5. Voi ăștia de le federatia Română de Ciclism aveți idei puține și fixe. Din păcate trăiti într-o lume care rar mai acceptă poveștile astea cu concursuri ilegale.
  Conform cărei legi ai auzit tu că acele concursuri sunt ilegale? Conform actului vostru constitutiv? Am și eu câteva acte constitutive dar din păcate nu sunt echivalentul unei legi.
  Pâna una alta vă recomad să vă împăcați cu situația. Triatlonul nu mai este al vostru, se poate dezvolta făra să mai sugeți voi bani.

  Apropo, că tot a venit vorba, puțină grijă va rog cu finanțările obținute anul ăsta. Ar fi bine să mearga banii spre destinațiile care erau prevăzute in solicitările către ANST. Asta daca tot vorbim de ilegalități. Nu de alta dar la sfârșitul anului sigur o să trimit o sesizare mica la ANST ca să facă o verificare. Și dacă acolo mai aveți pile sunt sigur ca la Curtea de Conturi este mai greu cu șpaga!

 6. Scuze că te-ai aprins aşa dar sincer nu am nici-o legătură cu orice Fed din România! Astea sunt problemele voastre eu am întrebat doar!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.