Tijele de sa reglabile tind sa devina o prezenta constanta pe bicicletele de munte. Crank Brothers fabrica tije de sa reglabile de multi ani, au experimentat multe si stiu ce functioneaza si ce nu. Cu experienta acumulata si noi forte in echipa, au conceput o noua tija mai buna decat toate celelalte. E un model cu o tehnologie deosebila, aspect frumos si rezistenta crescuta. Se numeste Kronolog.

Majoritatea produselor concurente au de suferit din cauza unui design prea complex. CB au decis sa simplifice lucrurile pentru a obtine un produs mai simplu si mai fiabil. Au renuntat la sistemul hidraulic in locul unuia mecanic, mai durabil, mai ieftin si mai usor. Kronolog a fost creat dupa o munca sustinuta de aproape doi ani timp in care s-au studiat, s-au construit si s-au testat multe modele experimentale. Versiunea finala a fost testata intens si in laborator si pe teren, in conditii grele si variate.

Kronolog are un design cu multe caracteristici unice. Beneficiaza de o constructie simpla cu un numar redus de piese. Cu cat sunt mai putine piese cu atat scad sansele ca unele din ele sa se strice. In urma testelor de laborator Kronolog s-a dovedit de doua ori mai rezistenta decat orice alt produs similar. Sistemul mecanic de ajustare este foarte precis si practic ofera o infiniate de posibilitati de ajustare. Miscarea este lina, curata si fara zgomot. Preloadul si viteza de revenire se pot regla modificand nivelul de aer cu ajutorul unei pompe pentru suspensii. Are un mecanism ce o impiedica sa se roteasca fara ai afecta miscarea de culisare. Cablul manetei se fixeaza de partea stationara a tijei, iar maneta se ataseaza de ghidon cu un colier, fie pe partea dreapta fie pe stanga. Are o cursa mai mare, este mai fiabila, mai robusta si cu 50g mai usoara decat modelul anterior.

Tija Kronolog este construita din aluminiu, are o lungime de 405mm si este disponibila in doua grosimi, 30,9mm si 31,6mm. Greutatea este de 465g plus 28g maneta. Cursa tijei este de 125mm. Se fabrica in doua nuante coloristice negru/rosu si negru/negru. Producatorul acorda 2 ani garantie, totul la un pret de aproximativ 270 de euro.

Sursa – pinkbike.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.