Bradley Wiggins (Sky Procycling) este câştigătorul celei de-a 70 ediţie a „Cursei către soare” – Paris-Nisa 2012. Instalat încă din etapa secundă în poziţia de lider, britanicul şi-a pastrat-o cu succes până la finalul competiţiei, reuşind chiar şi o victorie de etapă, în contratimpul final din etapa a 8-a cu plecare din Nisa şi cu sosire după 9,6 km pe Col d’Eze (501 m).

Locul secund în etapă şi în clasamentul general final a fost ocupat de olandezul Lieuwe Westra (Vacansoleil), care a terminat contratimpul cu o întârziere de 2 secunde, în timp ce competiţia a fost încheiată cu 8 secunde în urma lui Wiggins.

Podiumul celei mai importante competiţii din debutul de sezon în ciclismul internaţional a fost completat de spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), acesta având o întârziere de un minut şi 10 secunde faţă de rutierul echipei Sky.

Clasamentul pentru cel mai bun cățărător a fost câștigat de belgianul Frederik Veuchelen (Vacansoleil), fiind urmat de spaniolul Luis Angel Mate Mardones (Cofidis) şi de estonianul Rein Taaramae (Cofidis).  Cel mai bun tânăr din competiție a fost americanul Tejay Van Garderen (BMC), urmat de columbianul Rigoberto Uran (Sky) şi francezul Romain Sicard (Euskaltel).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.