Italienii de la Colnago au lansat prima lor bicicletă de şosea cu frână pe disc – modelul C59 Disc. Bazată pe celebrul cadru C59, Colnago spune că modelul C59 Disc a fost reproiectat pentru a se potrivi cu forţele diferite care apar în cazul frânelor pe disc asupra furcii şi tijei de şa.

Modelul C59 Disc va fi echipat cu discuri hidraulice de 140mm fabricate chiar de Colnago. Alessandro Colnago, director de marketing şi comunicare, a spus că frânele sunt făcute după Formula R1, dar modificate pentru a fi folosite pe şosea. Manetele sunt făcute de Formula şi încorporează un cilindru hidraulic; au de asemenea şi schimbătoare electronice Shimano Di2.

Cadrul şi furca vor fi compatibile şi cu etriere clasice. Şi în conformitate cu dorinţa de a produce cât mai multe piese în propria fabrică, acest model va fi echipat cu roţile de carbon Artemis, producţie Colnago.

„Bicicleta nu a fost produsă având un obiectiv principal greutatea”, spune Colnago. „Dar, doar pentru comparaţie, este mai grea cu 150g decât modelul cu frâne standard. Frânele în sine sunt mai uşoare decât sistemul original Shimano Di2. Jantele vor fi mult mai uşoare decât cele ale unui model clasic datorită lipsei suprafeţei de frânare. Cadrul va fi mai greu, în special furca, iar butucii de asemenea”.

În anunţul despre noul model, cei de la Colnago au spus: „am făcut un pas îndrăzneţ spre viitor în ceea ce priveşte evoluţia bicicletei” – recunoscând unul dintre cele mai importante trenduri pe piaţa bicicletelor de şosea.

Încă nu a fost anunţat preţul pentru C59 Disc, dar aceasta va fi disponibilă în magazine începând cu luna iulie, cel târziu începutul lui august.

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.