Ierarhia în clasamentul general, înainte de ultima etapă din cea de-a 47 ediţie a cursei Tirreno-Adriatico, promitea o luptă interesantă între primii trei clasaţi pentru victoria finală. Cehul Roman Kreuziger (Astana) şi italianul Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale), despărţiti de doar 5, respectiv 6 secunde, de liderul Christopher Horner (RadioShack-Nissan), plecau în contratimpul din etapa a 7-a de doar 9,3 km de la San Benedetto del Tronto plini de speranţe pentru a-i lua tricoul albastru de lider americanului.

În cele din urmă, Nibali a câştigat 20 secunde în faţa Lui Horner, în timp ce Roman Kreuziger a sosit cel mai slab dintre cei 3, cu 27 de secunde în urma italianului. Astfel s-a facut o rocadă între primele 2 locuri şi Vicenzo Nibali este câştigătorul ediţiei din acest an a Tirreno-Adriatico, iar Horner ocupă locul al doilea la 14 secunde. Cea de-a treia poziţie a podiumului a rămas lui Roman Kreuziger cu o diferenţă de 26 de secunde faţă de Nibali.

Deşi atenţia a fost acordată în special luptei de pe podiumul general, nu trebuie trecuţi cu vederea performerii zilei. Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan) şi-a trecut în palmares a doua sa victorie din 2012 impunându-se fără prea mari probleme cu timpul de 10 minute şi 36 secunde, cu o medie orară de 52,64 km/h în faţa coechipierului său, italianul Daniel Bennati, care a avut o întârziere de 12 secunde. Pe locul 3 al etapei s-a situat rutierul Cameron Meyer de la echipa Greenedge care a pierdut în raport cu Cancellara, 16 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.