După cei 298 de kilometri ai celebrei clasice, Milano-San Remo 2012, cel mai rapid s-a dovedit a fi australianul de la echipa Greenedge, Simon Gerrans. Gerrans s-a impus la un sprint în trei în faţa elveţianului Fabian Cancellara (Radioshack-Nissan) şi a italianului Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale).

Acesta este cel de-al doilea succes consecutiv al australienilor în Milano-San Remo, după victoria de acum un an a lui Matthew Goss.

Pe parcursul cursei au avut loc mai multe atacuri, dar cel decisiv a început cu Vincenzo Nibali şi Simon Gerrans, care au accelerat pe finalul ultimei căţărări, Poggio, cu 6,5 km înainte de final, profitând poate şi de lipsa din pluton a doi mari favoriţi: Mark Cavendish (întârziat pe a doua căţărare a cursei – La Manie) şi Philippe Gilbert (implicat într-o căzătură cu 22 km înainte de final).

Fabian Cancellara a simţit că poate fi “cartea câştigătoare” şi s-a alăturat celor doi. Din acel moment, Cancellara a luat cursa pe cont propriu, sperând astfel că va reuşi să se distanţeze şi de cei doi, în aceeaşi manieră cu care a lăsat şi plutonul în urmă, dar din păcate planurile sale au fost stricate de australianul Simon Gerrans. Acesta cu un ultim efort a reuşit să-i “fure” elveţianului cel de-al doilea succes în cea mai lungă clasică de primăvară.

Plutonul a fost condus pe linia de sosire cu 2 secunde întârziere de coechipierul lui Nibali, slovacul Peter Sagan.

Printre “vedetele” cursei s-au mai numărat şi alţi 9 rutieri care au constituit evadarea cea mai lungă: Cheng Ji (Project 1t4i), Juan Pablo Suarez (Colombia-Coldeportes), Dmitriy Gruzdev (Astana), Angelo Pagani (Colnago-CSF), Vergard Stake Laengen (Team Type 1), Juan Jose Oroz (Euskaltel), Pierpaolo De Negri (Farnese Vini), Michael Mørkøv (Saxo Bank) şi Oleg Berdos (UtensilNord). Iniţiatorul acestei evadări a fost chinezul Cheng Ji, care a atacat plutonul după doar 4 km de la start. Diferenţa maximă faţă de pluton a fost de aproape 13 minute jumătate, dar din păcate pentru ei, acest avans s-a terminat când mai erau 60 km până la final. Ultimul care a cedat “furiei” plutonului, a fost moldoveanul Oleg Berdos (UtensilNord).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.