Producătorul german Lightweight a lansat un nou set de roţi aero numit Fernweg. În timp ce ei pretind că sunt ideale pentru triatlon, nu avem nici un dubiu că le vom vedea în curse folosite de sprinteri sau în probele de contratimp.

Cei de la Lightweight promit că noile roţi Fernweg vor fi uşoare, cu o greutate de 640g pentru roata faţă şi 715g pentru cea din spate, în total 1355g, ceea ce este o greutate impresionantă ţinând cont de jantele care au 81mm. Setul are un preţ de 4400 euro, variind puţin în funcţie de ţară din cauza taxelor şi costurilor de transport.

„Dezvoltarea proiectului a început acum 3 ani cu multe cereri din partea cicliştilor profesionişti, a specialiştilor în aerodinamică, a unor laboratoare şi a unor teste efectuate în tunelul de vânt. Apoi am preluat aceste date şi am început să lucrăm, făcând din nou teste în tunelul de vânt, pe ciclişti profesionişti, pe pistă şi pe şosea. Astfel am ajuns la produsul final”, spune Frank Jeniche de la Lightweight.

„Suntem cu adevărat ataşaţi de spiritul Lightweight – vrem să facem cele mai bune roţi din lume. Ştim că putem face roţi rigide şi uşoare care să nu fie prea departe de cerinţele de top în ceea ce priveşte aerodinamica, dar am luat întregul proces de producţie foarte în serios pentru a produce un set de roţi care să satisfacă toate cerinţele aerodinamice. Acest model oferă, de asemenea, o greutate ideală pentru o acceleraţie perfectă şi o rigiditate superbă”.

Janta are marginile de 19.5mm lăţime şi e complet „sigilată” – adică apa nu poate pătrunde în jantă – iar butucului spate îi sunt ataşate 20 de spiţe în timp ce roata din faţă are 16 spiţe.

Cei de la Lightweight atrag atenţia asupra extraordinarei rigidităţi a roţilor raportată la greutate, datorită spiţelor de carbon şi a modului în care au fost turnate roţile. „Rigiditatea este un lucru important mai ales când vine vorba de viraje şi frânare. Suprafaţa excelentă pentru frânare este un alt motiv pentru care roţile noastre sunt atât de apreciate, iar faptul că avem posibilitatea de a utiliza diferite tipuri de fibră de carbon care nu sunt disponibile pentru oricine se datorează faptului că Lightweight are certificare pentru industria aeronautică şi astfel avem acces la tot felul de materiale”.

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.