Tom Boonen, liderul echipei Omega Pharma-QuickStep a deschis sezonul clasicelor de primăvară din Flandra câştigând vineri E3 Prijs Harelbeke, unde s-a impus în faţa spaniolului Oscar Freire, iar duminică a trecut primul linia de sosire în Gent-Wevelgem în faţa lui Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) şi Matti Breschel (Rabobank.

Belgianul mai avea în palmares patru reuşite în E3 Prijs Harelbeke, obţinute patru ani consecutiv, între 2007 şi 2010. Cu succesul din acest an, Boonen îl depăşeste pe conaţionalul său Rik Van Looy, cel care se impusese în 1964, 1965, 1966 şi 1969. După câteva încercări de atacuri anihilate de chipele sprinterilor, Boonen l-a întrecut în spintul final pe Freire, care a ratat ocazia de a deveni primul spaniol care se impune în acestă cursă.

În Gent-Wevelgem, Boonen se impune pentru a treia oară. Belgianul a mai trecut învingător linia de sosire în 2004  şi 2011. Chiar din primii kilometri, din cei 235 ai zilei şapte rutieri s-au distanţat, lor alăturându-li-se alţi doi. Au cumulat un avans maxim de 10 minute, dar pe parcurs avansul lor a scăzut constant.

Cu 35 km de finish Mark Cavendish (Sky) a rămas într-un grup de urmărire şi în ciuda eforturilor lui nu a mai putut ajunge în faţă. Când mai erau 25 de kilometri de rulat, Fabian Cancellara (Radioshack-Nissan-Trek) şi Sagan au încercat un atac, dar s-a dovedit o risipă de energie. Oscar Freire (Katusha) a declanşat ostilităţile pe final, dar Boonen a fost cel cu picioarele mai proaspete învingând.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.