Lapierre Zesty este una dintre cele mai renumite biciclete de tip „trail” din ultimii ani, având rezultate foarte bune la testele din 2008, 2009, 2010 şi 2011. Pentru 2012, compania franceză a făcut unele modificări asupra modelului de succes care ar trebui să păstreze această bicicletă în topul preferinţelor multor ciclişti.

Unghiul dintre head tube şi down tube este acum un pic mai mic (67° vs 68°), chainstay-ul mai scurt (425mm vs 438mm) iar butucul spate ceva mai jos. Suspensia OST a fost modificată şi ea – a fost introdus noul sistem OST+.

Cadrul este din fibră de carbon şi a fost numit Zesty 514. Este elegant iar culoarea neagră îi oferă o frumuseţe aparte. Alte caracteristici importante includ head tube-ul masiv de formă conică, linkage-ul din carbon şi butucul spate „press-fit”.

În partea din faţă întâlnim furca RockShox Revelation RL de formă conică cu un ax Maxle Lite 15mm, în timp ce Fox Float RP2 are grijă de amortizarea şocurilor. Alte accesorii includ frânele Formula RX, roţi Mavic Crossride Disc cu cauciucuri Continental, şa Fizik Gobi XM.

Cel mai bun exemplu de reducere a costurilor pentru a ajunge la preţul de 3350 euro este sistemul de transmisie Shimano SLX. Poate nu are acelaşi impact precum un XT, dar în afară de câteva grame în plus, oferă un nivel de performanţă similar.

Atenţia celor de la Lapierre la detalii este impresionantă – o bandă de protecţie a fost aplicată în câteva zone cheie, există un material de plastic pe tubul inferior iar bicicleta vine cu o porţiune de cauciuc ce protejează chainstay-ul.

 

 

sursa: bikeradar.com

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.