Campionatele Mondiale pe Velodrom organizate anul acesta la Melbourne în Australia au debutat cu două doborâri de recorduri. Echipa Marii Britanii a stabilit un nou record mondial în proba de urmărire pe echipe, doborând propriul record stabilit la Jocurile Olimpice de la Beijing acum patru ani. Edward Clancy, Steven Burke, Peter Kennaugh şi Geraint Thomas au oprit ceasul la 3:53.295, cu câteva milisecunde mai puţin faţă de 3:53.314 recordul anterior. Britanicii i-au întrecut pe teren propriu pe australienii Glenn O’Shea, Jack Bobridge, Rohan Dennis şi Michael Hepburn. Pentru medalia de bronz s-au duelat echipele Noii Zeelande şi Russiei, neozeelandezii fiind mai rapizi.

Al doilea record mondial a fost doborât de doua ori de echipa feminină a Germaniei în proba de sprint pe echipe. Miriam Welte şi Kristina Vogel au înregistrat în calificări timpul de 32.630, fiind mai rapide decât britanicele Victoria Pendleton şi Jessica Varnish, care la Londra în februarie urcaseră ştacheta la 32.754. În finală nemţoaicele au fost şi mai rapide încheind proba în 32.549. Ca şi în proba masculină anterior disputată ţara gazdă a trebuit să se muţumească cu locul doi, în timp ce chinezoaicele Jinjie Gong şi Shuang Guo le-au întrecut pe reprezentantele Marii Britanii, Pendleton şi Varnish, urcând pe a treia treaptă a podiumului.

Australia a reuşit totuşi să se impună în proba masculină de sprint pe echipe Shane Perkins, Scott Sunderland şi Matthew Glaetzer învingându-i pe francezii Gregory Bauge, Kevin Sireau şi Michael D’Almeida. Britanicii au încheiat şi ei ziua cu o medalie de aur, prin Ben Swift care s-a impus în proba masculină de scratch (15 km) unde i-a învins pe sudafricanul Nolan Hoffman şi olandezul Wim Stroetinga.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.