Sportivi din Ungaria, Serbia, Austria, Germania, Italia, Polonia, Slovacia, Spania, Grecia, Ucraina și evident România s-au arătat interesați de a participa la a treia ediție a competiției internaționale de MTB Cross-Country Olympic intitulată „Maros Bike XCO Cup” care va avea loc sâmbătă 7 aprilie 2012 în pădurea Făget din Cluj-Napoca.

Competiția este organizată de Clubul Sportiv Maros și este înscrisă în Calendarul Uniunii Cicliste Internationale – UCI Class 1 – fapt care asigură puncte importante celor mai buni 15 sportivi Elite care au ca obiectiv o mai bună clasare la nivel mondial sau chiar Calificarea la Jocurile Olimpice din 2012.

Competiția se adresează însă și sportivilor amatori care vor concura cu două ore înainte de cursa pentru Elite, înscrierea acestora în concurs fiind acceptată pe propria răspundere, respectiv cu acordul părinților în cazul sportivilor minori.
Printre cele mai importante echipe care au confirmat prezența la Maros Bike XCO Cup amintim Lotul Național al Ungariei, Lotul Național al Serbiei, Euro-One Cube Team din Ungaria și JBG-2 Proffesional Team din Polonia dar și sportivi de la cluburi mai mici, cu vastă experiență competițională. Ne așteptăm însă și la prezențe surpriză, cum s-a întâmplat în fiecare an.

La categoria Elite Women principalele favorite pentru podium sunt:

  • Barbara Benko (FOCUS MIG / Hungary Team) – campioana națională a Ungariei, clasată în sezonul anterior de trei ori pe podiumul Cupei Mondiale la categoria U23, în prezent locul 29 în clasamentul mondial absolut.
  • Dozsa Ester – campioană națională de maraton a Ungariei, locul 35 în Campionatele Europene 2011, în prezent locul 63 în clasamentul mondial absolut.

La categoria Elite Men principalii favoriți pentru prima treapta a podiumului sunt:

  • Marek Galinski (JBG-2 Polonia) – locul 13 la Jocurile Olimpice Beijing 2008, campion național al Poloniei, cea mai bună clasare într-o etapă de Cupă Mondială 2011 – locul 36 (Windham, NY), în prezent locul 43 în clasamentul mondial absolut.
  • Andras Parti (Euro-One Cube / Hungary Team) – câștigătorul ediției precedente, locul 23 la Jocurile Olimpice Beijing 2008, campion național al Ungariei, cea mai buna clasare într-o etapă de Cupă Mondială 2011 – locul 35 (Windham, NY), în prezent locul 47 în clasamentul mondial absolut.
  • Szilard Buruczki (KFC Merida / Hungary Team) – campion național de maraton al Ungariei, cea mai bună clasare într-o etapă de Cupa Mondială 2011 – locul 76 (Nove Mesto), în prezent locul 115 în clasamentul mondial absolut.
  • Juhasz Zsolt (Euro-One Cube / Hungary Team) – cea mai bună clasare într-o etapă de Cupă Mondială 2011 – locul 10 la categoria U23 (Pietermaritzburg), în prezent locul 124 în clasamentul mondial absolut.
  • Kornel Osicki (JBG-2 Polonia) – cea mai buna clasare într-o etapă de Cupă Mondială 2011 – locul 14 la categoria U23 (Pietermaritzburg).

Competiția se va desfășura pe un traseu în lungime de aproximativ 4,6 km cu 185 m total ascensiune pe tur, care include atât secțiuni tehnice în urcare și coborâre cât și secțiuni de viteză, fiecare concurent parcurgând între 3 și 6 ture, în funcție de categoria din care face parte. Accesul la traseu se face de pe Str. Câmpului – Aleea Negoiu – Str. Dimitrie Gusti – continuare pe Str. Basarabiei.

Premiile oferite în acest an sunt mai mari decât la ediția precedentă și mai mari decât cele impuse de regulamentul internațional pentru zona în care se află România, însumând 4.000 euro la categoriile elite și aproximativ 800 euro în piese și accesorii de bicicletă pentru categoriile Hobby. Câștigătorul competiției va pleca acasă cu peste 600 euro și 60 puncte internaționale.

Programul evenimentului:
Vineri 6 Aprilie 2012
16:00 – 19:00 Înscrieri offline și validarea înscrierilor online (toate categoriile)
17:00 – 19:00 Antrenamente oficiale pe traseu
Sâmbătă 7 Aprilie 2012
08:00 – 09:00 Înscrieri offline și validarea înscrierilor online pentru categoriile Hobby (înscriere cu buletinul, pe proprie răspundere, respectiv cu acordul părinților în cazul minorilor fără licență)
10:00 START Categoriile Hobby (Amatori)
10:00 – 11:00 Înscrieri offline și validare înscrieri online pentru categoriile Elite (pe baza licenței)
12:00 START UCI Elite Men
12:01 START UCI Elite Women
15:00 Ceremonia de premiere

Competiția are un buget total de premiere de 5.000 Euro fiind susținută de către Maros Bike, distribuitor în România pentru mărci de renume precum Cannondale, Focus Bikes, Univega, Kalkhoff, Drag, BBB Parts, Continental, Magura și Bellelli.

Parteneri de promovare sunt: Zile și Nopți, Revista Mbike.ro, Ciclism.ro, Dirtbike.ro, Freerider.ro, Light-Bikes.ro, Bast, Biciclistul.ro si Liberinmiscare.ro
Mai multe detalii pe www.cupa.marosbike.ro/ro/ si www.facebook.com/marosbikexco

Comunicat de presă via Maros Sport Team

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.