Doborârea unor recorduri mondiale a continuat pe parcusul Campionatelor Mondiale din Arena Hisense în Melbourne, Australia cele mai multe medalii fiind obţinute, cum era de aşteptat, de reprezentanţii ţării gazde şi Marea Britanie.

După ce în prima zi echipa masculină a Marii Britanii a stabilit un nou record mondial în proba de urmărire pe echipe, echipa feminină a aceleiaşi ţări a stabilit un nou record în aceeaşi probă de urmărire pe echipe. Danielle King, Joanna Rowsell şi Laura Trott au stabilit timpul de 13:15.720, înrecându-le pe reprezentantele Australiei. Britanicii au mai urcat pe prima treaptă a podiumului în probele de sprint feminin prin Victoria Pendleton, care a întrecut-o pe Simona Krupeckaite, Laura Trott care s-a impus în proba de omnium şi Chris Hoy care a câştigat proba de keirin.

Anna Meares a eclipsat recordul de 33.296 stabilit de lituanianca Simona Krupeckaite la Pruszkow, Polania în 2009. Australianca a oprit cronometrul la 33.010 în proba de conratimp (500 m). Meares s-a impus şi în competiţia de Keirin în faţa Ekaterinei Gnidenko din Rusia. Glenn O’Shea a adus medalia de aur Australiei la omnium, în timp ce în cursa de urmărire individual (4km) a fost dominată net de ţara gazdă care a ocupat toate cele trei trepte ale podiumului prin Michael Hepburn, Jack Bobridge şi Rohan Dennis. Australianul Cameron Meyer a devenit pentru a treia oară campion mondial în proba pe puncte, cumulând 33 de punte, cu unul mai mult decât britanicul Ben Swift.

Germania a oţinut şi ea a doua medalie de aur, după cea adusă de echipa feminină în prima zi, când au doborât un record mondial. Stefan Nimke a oprit ceasul la 0:01:00.082 în proba de contratimp pe distanţa de 1 km, fiind cu aproape o secundă mai rapid decât francezul Mickael D’Almeida.

Rusia a avut şi ea motive de mândrie, Anastasia Chulkova învingând în proba pe puncte. Cu o medalie de aur s-a întors acasa şi echipa Franţei, Gregory Bauge câştigând proba de sprint individual. Polonia a realizat aceeaşi performanţă Katarzyna Pawlowska ieşind prima în proba de scratch feminin, iar proba feminină de urmărire individual a revenit pistardei Alison Shanks, care a învins-o pe britanica Wendy Houvenaghel.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.