Cei de la Specialized au lansat o nouă bicicletă. După 3 ani de dezvoltare a proiectului, Specialized a produs prima bicicletă electrică a companiei americane  ce se vrea a fi cea mai rapidă bicicletă de acest gen.  Preţul va fi de 5499 euro.

Viteza maximă a acestui model este de 45km/h şi este cu 13km/h mai mare decât viteza admisă în SUA şi cu 20km/h mai mare decât cea admisă în Europa.

Într-o scrisoare adresată presei şi dealerilor, managerul de producţie Marc Faude admite: “Din cauza restricţiilor legii sunt câteva pieţe, printre care şi SUA, ce vor fi inaccesibile pentru această bicicletă pentru că este prea rapidă”.

Printre elementele cheie ale noii biciclete se numără butucul spate ce are un motor de 250W, un acumulator Li-ion 342Wh ce este integrat în down tube şi care se încarcă în numai 2 ore, dar şi frânele pe disc Magura MT ce au un mecanism de încarcare a acumulatorului. “Poţi pedala timp de o oră la viteză maximă”, spune Ben Delaney de la Specialized.

Bicicleta mai deţine şi un computer wireless ce arată nivelul bateriei şi starea ei, dar include şi funcţii obişnuite precum viteza, distanţa, timpul etc.

Preţul a fost stabilit la 5499 euro, iar modelele vor fi scoase la vânzare în luna mai într-un număr limitat. Cei de la Specialized au spus că bicicletele vor fi disponibile doar pentru Europa momentan. Primele 50 de modele vor fi trimise la dealeri în luna aprilie pentru a fi folosite pentru testare.

Fraude adaugă: “Cea mai importantă caracteristică a modelului Turbo este viteza – designul şi orice parte din construcţia ei au fost dezvoltate cu un singur scop precis şi anume viteza pentru că am vrut să facem cea mai rapidă bicicletă electrică. Suntem încrezători că am reuşit acest lucru şi odată ce o vei încerca suntem siguri că vei ajunge la aceeaşi concluzie”.

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.