Voluntariatul a devenit tot mai rar dar organizatorii celei mai importante curse de șosea din 2012 oferă posibilitatea celor care doresc să se implice în organizarea cursei să se înscrie în rândul celor care contribuie la succesul acestui eveniment.

Cei care doresc să se ofere voluntari și să aibă oportunitatea de a participa la prima cursa anuala de ciclism din judetul Sibiu pot aplica on-line completând formularul de pe site-ul competiției, pentru posturi, inclusiv coordonatori de zonă/locație, voluntari de securitate și pentru operațiunile mass-media.

Considerat ca fiind unul din cele mai importante și de succes eveniment de ciclism în Romania, Turul Ciclist al Sibiului va fi organizat în perioada 04 – 08 iulie pe un traseu provocator, în cele mai pitorești și istorice zone ale judetului.
Traseul cursei acoperă mai mult de 480 de km de teren din frumosul Sibiu.
Majoritatea voluntarilor sunt necesari pentru a servi ca voluntari responsabili/asistenți de locație, oferind suport pentru 5 coordonatori de zona profesioniști care călătoresc cu turul și sprijină autoritățile locale în fiecare oraș. Voluntarii responsabili/asistenți de locație au posibilitatea de a se afla pe ruta cursei, aproape de cicliști, cu responsabilitatea de monitorizare a traficului pietonal, baricade și închideri de drumuri.
Posturile pentru voluntari pentru Turul Ciclist al Sibiului 2012 includ:

Coordonatorii de zona – Acestora le va fi atribuită câte o zona de pe traseul competiției, pe care o vor coordona pentru a asigura siguranță pe teren pentru toate categoriile cursei. Sunt responsabili că traseul rămâne liber, că au fost îndepărtați pietonii, spectatorii, mașinile, atelajele trase de animale. De asemenea vor ține la curent organizatorii și spectatorii cu privire la progresul competiției.

Voluntarii de traseu – Se subordonează coordonatorilor de zona și sunt responsabili cu luarea măsurilor necesare pentru ca traseul să rămână liber, vor îndepărta cu ajutorul poliției pietonii, spectatorii, mașinile, atelajele trase de animale și vor ține la curent organizatorii (prin intermediul coordonatorilor de zonă) cu privire la progresul competiției. Vor fi prezenți în zonele de interes deosebit și zonele cheie de pe traseu, de exemplu zonele de sprinturi, cățărări, zone de alimentare, zone periculoase, localități mai mici etc.

Voluntarii media – vor ajuta la distribuirea acreditărilor media și la înregistrările media, la operațiunile staff-ului media din birourile de presă, vor oferi sprijin la organizarea și desfășurarea conferințelor de presă și vor contribui la amenajarea biroului de presă. Tot în sarcina acestora cade fotografierea diverselor momente pentru documentarea cursei, redactarea unor scurte comunicate, briefinguri, anunțuri, vor multiplica și vor distribui materiale.

Voluntarii de securitate – voluntarii de securitate vor asista staff-ul de securitate la controlul accesului, inclusiv în cursă, ospitalitate, premii, camera verde și conferința de presă. Aceștia vor avea tricouri special marcate de securitate.

Voluntarii de înregistrare – vor asista coordonatorul de voluntari la activitățile de amenjare, la operațiunile de înregistrare și la desfășurarea cursei.

Voluntarii de însoțire – vor însoți pe perioada Turului Ciclist al Sibiului echipele din străinătate, ajutându-i în familiarizarea cu topografia orașului, orientarea în județ, traduceri în limba româna, asistența în orice situație. Obligatoriu cunoștințe de limbi straine: engleză, franceză, germană sau italiană.

La scurt timp după completarea formularului online, voluntarii vor fi contactați de către reprezentanții comitetului de organizare pentru furnizarea de informații suplimentare, selecție și anunțarea stagiilor de pregătire.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.