Noul SAINT este gravitație pură! – așa descrie Shimano noul produs.
Noul Saint se concentrează în întregime pe segmentul „gravitațional” al ciclismului montan și acest lucru este vizibil dacă ne uităm la noile caracteristici. Prin furnizarea de rigiditate mai mare, putere de frânare, durabilitate și ergonomie, SAINT permite concurenților de Downhill și celor care practică Freeride să se concentreze în întregime pe traseul de concurs în situațiile dificile.
Pentru a exista siguranța că noul grup SAINT excelează în cursele de Downhill el a fost dezvoltat în strânsă colaborare cu concurenți de top cum ar fi Aaron Gwin și Gee Atherton. Acești 2 rideri au adus o contribuție valoroasă la îmbunătățirea grupului. Rezultatul a fost un număr incredibil de 5 victorii la Cupa Mondială, titlul mondial și un grup Saint pe care consumatorii vor descoperi că este mai compact, puternic, ușor și mai silențios decât generațiile anterioare.
Câștigătorul Cupei Mondiale din 2011 Aaron Gwin susține că: „Noul Saint este demențial! Este cel mai bun grup pe care l-am utilizat!”
Câștigătorul mai multor etape de Cupă Mondială și Campionul Mondial din 2010, Gee Atherton, povestește despre SAINT că este: „Incredibil de bun. SHADOW RD este un avantaj mare pentru rideri de DH pentru că lanțul este foarte stabil și angrenajul este atât de rigid încât fiecare pedală este un plus de putere.”

Deoarece concurenții au nevoie de mai multă stabilitate în situații critice, Shimano a dezvoltat noul schimbător spate SAINT Shadow RD cu 10 viteze. Această tehnologie, adoptată de Shimano și la schimbătoarele spate Shimano XTR, oferă un schimbător foarte silențios. Schimbătorul are un comutator care activează un stabilizator pentru a contracara forța generată de mișcările lanțului. Pentru a schimba roata de spate, comutatorul trebuie să fie în poziția “off”.

SHADOW+ RD oferă un control mai bun, reduce riscul unei căderi a lanțului și oferă un schimbator spate foarte silențios. Aceasta vă permite să vă concentrați pe ceea ce este mai important … traseul de concurs.

Pentru a se asigura că grupul SAINT este de asemenea pregătit pentru Freeride, Shimano a adăugat un convertor. Acest convertor oferă posibilitatea de a comuta între raportul de Downhill (11-28) și un raport mai larg pentru Freeride (11-32).

Inginerii de la Shimano înțeleg cantitatea enormă de presiune care este exercitată asupra angrenajului în cursele de Downhill sau Freride și au folosit un ax din oțel pentru a evita eventuale probleme. Shimano a reușit să scadă greutatea angrenajului prin folosirea tehnologiei Hollowtech II și un brat pedalier tip spider.

Foile pedaliere sunt disponibile în variantele 34T, 36T și 38T și noul angrenaj este compatibil cu diferite dimensiuni de butuc pedalier (68/73/83mm și pressfit BB’s).

Pentru un control mai bun pe traseele de downhil Shimano a creat în strânsă cooperare cu concurenții de downhill manete de schimbător Rapidfire Plus mai lungi ( maneta principala este cu 6% mai lungă și ce de relese este cu 10% mai lungă decât actualul M810). Alături de aceasta Shimano a îmbunătațit și performanța schimbătoarelor SAINT. Forța necesară pentru acționarea manetelor de schimbător este mult mai mică și extrem de eficientă. Asta chiar și când vorbim de schimbarea vitezelor mai în forța.
Aceste schimbătoare dispun de 2-Way Release technology care permite ca maneta de release să fie operată în două direcții; Multi-Release pentru a schimba mai multe viteze dintr-o singură acționare și Instant Release pentru a schimba imediat după ce maneta a fost mișcată.

Putere de oprire incredibila!

Ciclistul de top DH Brendan Fairclough povestește: „Frânele sunt uimitoare! Fac exact ceea ce vrei si am încredere în ele.”
Noul SAINT oferă putere de oprire și de control cu discurile de frână „Ice Tech”. În special pentru condițiile extreme de gravitație Shimano a dezvoltat discurile ultimate 203 mm cu o aripă radiantă. Discul de frână este foare eficient. În partea de sus a discului avem acel sandwich care ajută la răcirea eficientă. Rezultatul este o eficiență mai mare cu 20% față de discurile care nu au această tehnologie.

Pedale cu formă concavă
Pentru mai mult control si eficiență în pedalare Shimano a dezvoltat o noua pedală de formă concavă. Noua pedala SAINT este mai mare cu 3 mm si are un profil mai mic cu -8,5 mm față de pedala anterioară. Pedala are un design excelent, care nu reține noroiul, cu pini care pot fi inlocuiti și cu un ax la fel de rezistent ca cel de la modelele anterioare.

Noul SAINT va fi disponibil pe piață începând cu luna iulie 2012.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.