Shimano introduce un nou grup pentru cei care practică Downhill. Un grup entry level, fratele mai mic al grupului Saint. ZEE este gândit pentru cei care abordează trasee dificile și așteaptă cu nerabdare ca riderii nou veniți în lumea sportului să îi descopere potențialul.

Numele ZEE este un derivat din ZERO. ZEE este conceput pentru a le da riderilor senzația de gravitație zero atunci când este utilizat pe trasee dificile.

Pentru că persoanele care practică disciplina Downhil au nevoie de anumite caracteristici care să le satisfacă solicitările, Shimano a împachetat in ZEE cele mai noi tehnologii, cum ar fi schimbătorul spate Shadow RD+ și frâne performante.

Schimbătorul spate Shadow RD+ este cel mai silentios schimbator pentru Downhill. Și la acest grup găsim caracteristici similare cu cele de la SAINT, schimbătorul are un comutator care activează un stabilizator pentru a contracara forța generată de mișcările lanțului.

 

Pentru o abordare mai agresiva a traseului Shimano a dezvoltat un pedalier cu ax de oțel care ofera un echilibru perfect intre rigiditate, rezistență, greutate și performanță.

 

Fânele sunt elementul cel mai important când vorbim de downhill. Shimano a echipat noul grup ZEE cu frâne hidraulice performante care furnizează un control al frânării excelent.

Pentru un control cât mai bun manetele de frână au fost dezvoltate pe platforma SERVO WAVE. Doar o mișcare ușoară este necesară pentru a aduce sabotul de frână în contact cu discul și este extrem de ușor să controlezi puterea de frânare. Frânele ZEE sunt compatibile cu discurile ICE tech așa că puteți oricând face un upgrade.

Noul ZEE va fi disponibil pe piață în Iulie 2012.

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.