Cu 20 de ani de experiență în ciclism, după 5 ediţii de Geiger MTB Challenge şi numeroase alte competiţii de mountain bike cross country organizate, PROCYCLING vă invită între 27 aprilie și 19 august a.c., la TRIADA MTB 20123 competiţii de mountain bike ce se vor desfășura în 3 orașe din România: Târgoviște, Brașov și Sibiu.
Prin acest eveniment, organizatorii își doresc promovarea României turistice și, în același timp, propun publicului larg un stil de viață activ, sănătos și ecologic, prin practicarea ciclismului.

TRIADA MTB va debuta în 29 aprilie 2012 cu prima dintre competiţii: TROFEUL CHINDIEI MTB de la TÂRGOVIȘTE.

La doar o oră de Bucureşti, traseul competiţiei de la Târgovişte este suficient de tehnic şi solicitant pentru a pune la încercare abilităţile participanţilor, dar accesibil, în acelaşi timp, oricărui practicant al mountain biking-ului. Pe lângă peisaje naturale inedite, în traseu se întâlnesc Turnul Chindiei din Târgovişte şi 3 mânăstiri-monument ale judeţului Dâmboviţa: Mânăstirea Dealu, Mânăstirea Viforîta şi Mânăstirea Gorgoța. Varianta lungă a traseului are 57 de km şi o diferenţă de nivel de 1400 m, iar varianta scurtă are 38 de km şi o diferenţă de nivel de 1000 m.

Următoarele două competiţii din cadrul evenimentului sunt: BRAŞOV XCM din 17 IUNIE 2012, organizată la BRAȘOV şi GEIGER MTB CHALLENGE (editia a 5-a) din 19 AUGUST 2012, organizată la SIBIU.

Pentru prima dată în România, această serie de competiții va avea un clasament general al cărui scop este, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din România, iar pe de altă parte, posibilitatea fiecărui participant de a se evalua în comparaţie cu ceilalţi competitori din întreaga ţară. De asemenea, cu această ocazie, va exista o standardizare a nivelului calitativ de organizare a competiţiilor de mountain bike din punct de vedere al traseelor, premiilor, logisticii, cronometrajului etc. La această serie, în viitor, vor putea adera şi alte competiţii naţionale care respectă standardele în ce priveşte organizarea. În premieră, vor fi implementate standardele și regulamentele internaţionale în competiţiile de mountain bike private din România.

Realizarea acestei serii de concursuri de mountain bike este posibilă, în primul rând, cu sprijinul sponsorului principal al seriei, MAPEI.Fiecare eveniment este realizat în parteneriat cu autorităţile locale, respectiv Primăria Târgovişte, Primăria Braşov şi Primăria Sibiu.

La fiecare din cele 3 etape cei care ajung la finish vor primi o medalie.Medalia este de fapt o treime din discul Triadei. Cei care reuşesc să adune toate cele 3 părţi vor primi la finalul Geiger MTB Challenge piesa de legătură şi o plachetă cu logo-ul Triadei MTB 2012 pe care poate fi aşezat discul.

Skil, unul din partenerii Triadei MTB 2012, va dota zonele de spălare a bicicletelor (Bike Wash) amenajate la fiecare etapă cu maşini de spălat cu presiune, astfel încât să fie rezolvate problemele existente la alte competiții – statul la coadă pentru a ne spăla bicicleta. Pe lângă faptul că vor fi amenajate mai multe staţii de spălare, folosirea acestor maşinării va reduce timpul alocat spălării fiecărei biciclete. Deşi sunt foarte eficiente în îndepărtarea noroiului, să sperăm că vom avea nevoie de ele doar pentru a spăla praful de pe biciclete!

TROFEUL CHINDIEI MTB oferă concurenților 2 distanțe de concurs:
Traseu lung cu o distanță de 57 km si o diferență de nivel de 1.400 m
Traseu scurt cu o distanță de 38 km si o diferență de nivel de 1.000 m

Programul concursului Trofeul Chindiei MTB
27.APRILIE.2012
16:00 – 19:00 ÎNSCRIERI (Race office Târgovişte)
28.APRILIE.2012
14:00 – 19:00 ÎNSCRIERI (Race office Târgovişte)
19:30 ŞEDINŢA TEHNICĂ
29.APRILIE.2012
09:00 – 11:00 ÎNSCRIERI (Race office Târgovişte)
12:00 START “Trofeul Chindiei”
09:00 – 17:00 BIKE EXPO
12:30 Concursuri pentru copii
14:00 – 19:00 SOSIRI
16:30 PREMIERE

Pentru regulament, trasee, înscrieri în competiție, precum și pentru alte detalii, vă rugăm să accesați pagina de web www.bikeromania.ro.

Ciclism.ro, în calitate de partener oficial al acestor evenimente, vă recomandă sa dați curs invitației ProCycling Team și să participați la toate evenimentele din această serie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.