Începând de azi, 26 aprilie, rideri de mountain bike au la dispoziţie patruzeci de zile pentru a se înscrie la provocarea “Bike 3 Mountains”. Pentru cei cu adevărat pasionaţi sunt pregătite, trei etape, trei trasee diferite, trei munţi: Piatra Craiului, Bucegi, Leaota. Pentru cei la fel de pasionaţi, dar care nu au reuşit să-şi găsească un partener sau au dedicat mai puţin timp pentru antrenament în acest an pot să ia parte la “doar” o experienţă de o zi în Piatra Craiului.

Istoric Bike 3 Mountains
2010: prima ediţie, cursă individuală, două zile, două trasee lungi şi două scurte. Participarea nu a fost numeroasa, dar s-a dovedit a fi de calitate.
2011: s-a organizat “o tură de două zile între prieteni”, s-a participat individual, dar s-a rulat în grup pe traseele de concurs.
Din această vară Bike 3Mountains a decis sa fie alături de Iron Bike Oradea în promovarea ideii de cursă pe echipe. B3M este din acest an o cursă în etape, pe echipe.

Editia 2012 – 8-10 iunie
Poate că a venit timpul să încerci şi provocarea 3Munti! Ceea ce a fost prezentat la prima ediţie rămâne la fel de actual: ”… Maratonul celor 3 Munti este o cursă dificilă, solicitantă, care cere permanentă atenţie şi experienţa participării la alte maratoane. Este o cursă cu urcări tari şi coborâri tehnice, cu împins şi cărat bicicleta, pe poteci singuratice şi pe drumuri cu trafic deschis, pe piatră, pământ sau iarbă, prin apă, pe asfalt sau pe rădăcini, este o cursă care va naşte trăiri diverse.

În 2012, Bike 3Mountains cuprinde o cursă pe echipe în trei etape, o cursă individuală de o zi şi o cursă pentru copii. Parte integrantă a seriei CarpathianMan®, Bike 3Mountains aduce în Carpaţi formatul epic al curselor de mountain bike, o incursiune de o parte şi de cealaltă a graniţei medievale dintre două regiuni istorice ale României: Valahia şi Transilvania.
Cei care din diverse motive nu pot accepta întreaga provocare lansată, sunt invitaţi să “guste” din ea într-o cursă individuală de o zi, mai exact cea de sâmbătă 09 iunie 2012.
Pentru mulţi dintre noi este dificil să ne gândim la o cursă pe week-end, nicidecum la trei una după alta, dar în acelaşi timp viaţa ne provoacă zi de zi.

Crai, Bucegi, Leaota – 3 Munti, trei zile, trei rute diferite într-un ținut care respiră natură, tradiții și istorie. Pentru anul 2012, Bike 3Mountains se deschide la Stoenești, Arges. O așezare primitoare, încărcată de istorie în care dăinuie și azi aura ocrotitoare a marelui Mihai Viteazu. Următoarele două dimineți startul va fi de la Cheile Gradiștei Fundata și pe cele două trasee care au făcut deliciul celor prezenți în anii trecuți la start.
“…nu știu câte căni de ceai de pelin trebuie să beau ca să mi se șteargă zâmbetul de pe față…” își descria starea de spirit Horațiu Câmpian, unul din rideri participanți la ediția din 2010.

Seria CarpathianMan® cuprinde alergare montană, schi alpinism, mountain bike şi se desfăşoară în strânsă legătură cu natura, încercând să atragă atenţia asupra necesităţii de a păstra frumuseţea şi sălbăticia peisajului.
Ideea CarpathianMan® s-a născut în anul 2004 şi reprezintă un proiect multisport românesc cu caracter montan, care promovează sportul outdoor de anduranţă. Punerea acesteia în practică a început în octombrie 2006 cu o primă ediţie a cunoscutului Maraton Piatra Craiului (alergare montană), urmat la câteva luni de Postavaru Night (schi alpinism) şi în 2008 de Sinaia Winter Race (schi alpinism). Doi ani mai târziu a fost lansat Bike Marathon 3 Mountains (mountain bike), iar în acest an cercul iniţial se va închide cu o cursă extraordinară într-un munte legendar: ULTRA Trail Fagaras (alergare montană).

Pe lângă organizarea seriei de evenimente, CarpathianMan® susţine protejarea mediului şi refacerea celui distrus, prezervarea şi promovarea stilului de viaţă tradiţional, al activităţiilor şi al meşteşugurilor aflate în strânsă legătură cu muntele. Totodată încercă să facă cunoscute numele şi activitatea celor care fac cinste Carpaţilor şi neamului nostru.

Pe site-ul competiției www.carpathianman.ro sunteti așteptați sa dați startul la înscrieri.

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.