De fiecare dată când pedalezi auzi un zgomot la pedale și nu ști cum să rezolvi problema? Iată două sugestii care ajută de cele mai multe ori:

1. Pornim de la premisa că rotile sunt bine strânse (sună ciudat dar atunci când roata de spate nu este fixată bine când pedalezi ai senzația că este o problemă la pedale). daca totul este fixat corect atunci primul pas va fi să desfaci pedalele din brațul pedalier, să le cureți și sa le ungi corect. Dacă după curătare zgomotul dispare atunci ai avut o problema cu murdăria adunată în timp.

2. Dacă zgomotul persistă exista o probabilitate foarte mare ca butucul să fie stricat sau să nu fie strâns. Verificare se face la un service de biciclete sau pentru cei mai pricepuți acasă, cu ajutorul unei prese pentru desfacerea butucului.

Ai o crăpătură pe lateralul cauciucului și nu ști dacă să schimbi cauciucul sau nu? Există și aici două variante:

1. Dacă această crăpătură a ajuns la sârmele din cauciuc(la modelele mai vechi) sau dacă este foarte adâncă atunci este recomandat să schimbați cauciucul.

2. Dacă este vorba doar de o crăpătură mică ( 2-3 cm) cauciucul poate fi reparat cu ajutorul unui kit special de reparații. Atenție, acest kit de reparații nu este același cu cel utilizat la repararea camerei. Este important să verificați frecvent că zona reparată rezistă și în cazul în care crăpătura reapare să schimbați cauciucul.

 

 

3 COMMENTS

  1. In cazul unui cauciuc crapat eu recomand schimbarea lui. Sunt semne de oboseala a materialului si nu sti cand te poate lasa balta.
    Este foarte periculos mai ales atunci cand bicicleta este folosita la viteze mai maricele (peste 20 km/h) deoarece la o curba exista riscuri mari.
    Pentru siguranta, sfatul meu este clar schimbarea cauciucului. Chiturile de reparatii este posibil sa coste prea mult fata de un cauciuc nou cu atat mai putin de un cauciuc sh.

  2. Salut.Asa se aude la verisoara mea un zgomot la pedale si in acelasi timp la butuc si bicicleta merge greu rau.Unchiul meu se gandea ca ii scapa bilele de la butuc.Nu stiu ce sa ii fac. este complicat

  3. In cazul cauciucului crapat eu recomand sa fie schimbat.la viteze cum merg eu45-50km/h este periculos pentru ca:ori explodeaza cand ai vitezze mari si te ranesti destul de grav sau iti poate afecta geanta daca este fragila.pentru ca din moment ce cauciucul cedeaza si ai viteze maricele este imposibil sa gasesti asfalt perfect,denivelaturi etc. dai cu cu geanta in ele si o pot stramba.asta este parerea mea

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.