Duminică 29.04.2012 la ora 17.30 s-a încheiat unul dintre cele mai așteptate evenimente din acest început de an, Trofeul Chindiei MTB, prima etapă din Triada MTB 2012 organizată de ProCycling Geiger Team.

350 de concurenți au luat startul și au parcurs unul dintre cele două trasee, cel scurt cu o distanță de 38 km și diferență de nivel 1.000 m, cel lung cu o distanță de 57 km și diferență de nivel 1.400m

Vremea a fost excelentă, poate puțin cam cald. Traseul impecabil, fără noroi.

Organizatorul a pus la dispoziția participanților 1.200 de litri de apă, 100 de kilograme de banane, 100 de kilograme de mere, portocale și băutură energizantă. Porția binemeritată de paste gustoase nu a lipsit nici ea din meniu.

Cursa a fost foarte spectaculoasă, spectatorii având ocazia să urmărească câteva sosiri în care 2 sau mai mulți concurenți au sprintat pentru a obține un loc cât mai bun. Au fost și momente frumoase în care participanții au trecut împreună linia de sosire, după ce au fost adversari în cursă.

La tura scurtă ciclistul de la Procycling Geiger Team, Losonczi Cristian, a condus o mare parte din cursă dar a făcut pană pe ultima parte a traseului și a fost depășit de Manea Silviu de la DHS Tibiscus Team care a și câștigat cursa la traseul scurt. Sportivul de la ProCycling a sosit pe locul 2 urmat de Nițu Adrian.

La tura lunga aceiași sportivi de la ProCycling au făcut legea. În primele 6 poziții din clasament se regăsesc 5 sportivi de la ProCycling, singurul sportiv care a reușit să le țină piept fiind veteranul Marian Frunzeanu, clasat pe locul doi la general.

Ovidiu Tudor Oprea a dominat autoritar cursa, reușind să parcurgă cei 57 de km de la tura lungă în 2:26:29.

De apreciat implicarea autorităților din Târgoviște care au permis organizarea acestei curse în centrul orașului. Primarul Gabriel Florin Boriga a fost și el prezent la start și a promis că această cursă va fi susținută de primărie și în viitor. Poliția rutieră a pus umărul la organizare și a închis circulația în zona centrală iar băieții de la Turn Bike&Skate au fost sufletul concursului, asigurând arbitrajul pe traseu.

Am văzut și o implicare reală a sponsorilor MAPEI si SKIL, cei de la SKIL oferind pe lângă premii și echipamentul necesar zonei de bike wash. Acesti doi parteneri vor susține și celelalte două etape ale Triada MTB 2012.

Distracția a fost asigurată de MDI, iar comentariul cursei, plin de savoare, l-a avut ca și protagonist pe prietenul nostru Max de la DIRT BIKE.

Felicitări băieților de la ProCycling Geiger Team. Să ne revedem cu bine la a doua etapă din Triada MTB de la Brașov din 17.06.2012!

 

1 COMMENT

  1. Nici un comentariu despre fete??….Cred ca pe langa randurile dedicate celor de la Geiger era loc si de un rand, doua despre fete, ca nu de alta dar parca se doreste marirea numarului de participante…altfel felicitari!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.