Era etapa a 10-a a Turului Franţei 2005 când Alejandro Valverde îl învingea pe Lance Armstrong la Courchevel şi prelua tricoul alb al celui mai bun tânăr. Acela a fost momentul în care am devenit un suporter devotat al lui Alejandro. Alături de “Paco” Mancebo forma la ora aceea un cuplu extraordinar pe căţărările din marile tururi şi era perceput ca cea mai mare speranţă a ciclismului spaniol. Însă o căzătură a făcut ca Alejandro să abandoneze acel tur şi să piardă tricoul alb, echipa Insulelor Baleare rămânând doar cu locul pe podium al lui Mancebo, loc obţinut după câţiva ani odată cu anularea rezultatelor lui Ullrich.

Cea mai bună veste pentru mine a sosit abia anul acesta când am avut ocazia să ajung în Franţa chiar în perioada clasicelor din Ardeni aşa că mi-am zis că este ocazia ideală pentru a mă întâlni cu Alejandro. Am contactat echipa Movistar şi într-un final cineva mi-a răspuns şi mi-a oferit locaţia în care se vor afla pe parcursul acelei săptămâni.

Odată ajuns în orăşelul Herstal de lângă Liege mi-a luat ceva timp să găsesc hotelul aşa că am colindat vreo oră dealurile ardeneze. În acelaşi hotel cu Movistar se mai aflau cazate echipele Euskaltel, AG2R, FDJ şi mai târziu au sosit şi cei de la Saur Sojasun. În faţa hotelului se mai aflau 2 fani ai ciclismului, un olandez şi un belgian care mi-au spus că cei de la Movistar sunt plecaţi la antrenament aşa că am avut de aşteptat. În acest timp am asistat la pregătirea bicicletelor de către mecanicii de la Euskaltel care au fost foarte amabili şi mi-au oferit un bidon.

Vremea nu era tocmai ideală pentru spanioli, 9-10 grade la amiază nu sunt tocmai ideale pentru Alejandro iar acest lucru s-a văzut în evoluţiile sale în clasicele din acest sezon. După vreo 2 ore de aşteptare soseşte şi autocarul Movistar, iar cicliştii coboară în grabă spre camerele de hotel însă nu îl pot rata pe Alejandro care coboară primul din autocar ca un adevărat lider şi îmi oferă un autograf, iar apoi mă invită în hotel pentru a face poze. Nefiind însoţit a trebuit să apelez la Giovanni Visconti care a acceptat foarte amabil să facă pozele. Din păcate nu am apucat să îl întreb prea multe pe Alejandro căci era obosit după antrenament aşa că m-am mulţumit cu ce obţinusem.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.