Turul Italiei 2012 a debutat sâmbătă cu un contratimp individual de doar 8,7 km, în localitatea daneză, Herning şi a atras atenţia “globală” asupra rutierului american Taylor Phinney (BMC), care s-a dovedit a fi cel mai rapid. Acesta a terminat contratimpul în 10 minute şi 26 de secunde, cu 9 secunde mai rapid faţă de ocupantul locului doi, britanicul Geraint Thomas (Sky Procycling) şi cu 13 secunde în faţa danezului Alex Rasmussen (Garmin – Barracuda), cel care a completat podiumul etapei.

Cea de-a doua etapă a continuat în Danemarca, cu un circuit de 206 km, plat aproape ca în palmă, în jurul aceleaşi localităţi, Herning, favorizându-i astfel victoria de etapă, campionului modial en-titre, Mark Cavendish (Sky Procycling). Rutierul britanic s-a impus la sprint dintr-un mic pluton, decimat de o cazătură din ultimul kilometru, chiar la intrarea în ultima linie dreaptă, în faţa australianului Matthew Harley Goss (GreenEdge) şi a francezului Geoffrey Soupe (FDJ-Big Mat).

Clasamentul general a rămas în mare cel stabilit după contratimpul din prima etapă, astfel că Taylor Phinney işi păstrează tricoul roz şi în cea de-a treia etapă, ultima de pe teritoriul danez.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.