Noul model Anthem X Advanced 29 are un triunghi faţă al cadrului din fibră de carbon şi este cu 185g mai uşor decât varianta curentă din aluminiu, greutatea totală a cadrului fiind acum de 2200g pentru o mărime medie. Cei de la Giant recunosc că Anthem X Advanced 29 ar fi putut fi mai uşor, dar au preferat să nu sacrifice elemente importante ale bicicletei pentru a obţine o greutate cât mai mică.

Potrivit lui Kevin Dana, manager pe segmentul de off-road, Anthem X Advanced este bicicleta de mountain bike full-suspension cu cel mai mare succes datorită capacităţilor sale echilibrate şi versatile, nu doar datorită greutăţii.

Cablurile deraioarelor sunt acum interne, chainstay-ul are 462mm iar unghiul head tube-ului este de 71.3 grade. Noua bicicletă va continua să utilizeze capace pentru axul roţii de 15mm şi un sistem quick release de 135mm.

Când au conceput partea din spate a cadrului, cei de la Giant s-au gândit la preţ şi au hotărât să o construiască din aluminiu şi nu din fibră de carbon precum la modelele Anthem X Advanced SL şi Trance X Advanced SL.

Giant va oferi noul Anthem X Advanced în 3 versiuni ce vor fi disponibile începând cu luna aceasta în SUA şi Australia, iar în Europa în cursul verii.

Modelul de top, Anthem X Advanced 29 0, va fi însoţit de un grup SRAM XX, o furcă RockShox SID 29 RCT3 şi roţi de carbon SRAM Rise 60. Această versiune va avea o greutate de 9.98kg şi un preţ de 8900$.

Versiunea 29 1 va fi echipată cu SRAM X0/X9, frâne Avid Elixir 9, furcă RockShox SID 29 RL şi roţi de la Giant. Greutatea va fi de 11.34kg iar preţul în jur de 4650$.

29 2 va fi echipată cu SRAM X5/X7, frâne pe disc Avid Elixir 3, furcă RockShox Reba RL şi roţi Giant. Această bicicletă va costa 3300$, având o greutate de 11.79kg.

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.