Etapa a şasea a Turului Italiei de anul acesta a fost dominată de columbianul Miguel Rubiano (Androni Giocattoli), rutierul de 27 de ani încheind prima etapă valonată din această ediţie în fruntea plutonului. Rubiano a parcurs distanţa dintre Urbino şi Porto Sant’Elpidio în mai bine de 5 ore şi jumătate, traversând în cei 207 km o ascensiune de categoria a 2-a şi alte trei scurte căţărări de categoria a 3-a.

Al doilea a trecut linia de sosire italianul Adriano Malori de la Lampre cu o întârziere de 1 minut şi zece secunde faţă de învingător, iar cu secundele de bonificaţie a trecut pe primul loc la general, urmat de cel care a încheiat al treilea etapa, Michal Golas (Omega Pharma-QuickStep).15 secunde îi despart pe cei doi la general, la alte două secunde în spate pe poziţia a treia aflându-se canadianul Ryder Hesjedal (Garmin – Barracuda).

Este prima mare victorie din cariera lui Miguel Rubiano, care preia şi prima poziţie în clasamentul căţărătorilor. Rutierul columbian a prins evadarea zilei care s-a format devreme în cursă, fugarii cumulând 5 minute distanţă faţă de pluton la 40 km de la start, pentru ca după alţi 15 km diferenţa să urce la 8’36”. Înaintea ultimei căţărări de categoria a treia, la 45 km de sosire Rubiano a luat cursa pe cont propriu nemaifiind prins până la Porto Sant’Elpidio.

A fost prima zi grea pentru spinteri dovadă fiind faptul că Tyler Farrar (Garmin-Barracuda), Thor Hushovd (BMC) şi Roman Feillu (Vacansoleil-DCM) au abandonat cursa, iar Mark Cavendish (Sky) şi Taylor Phinney (BMC) au încheiat cu o întârziere de 33’12”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.