Domenico Pozzovivo (Colnago – CSF Inox) a obţinut cea mai importantă victorie din cariera sa de până acum, la finalul etapei a opta a Turului Italiei 2012. Rutierul în vârstă de 29 de ani confirmă forma bună pe care a demonstrat-o în Giro del Trentino, comperiţie pe care a câstigat-o anul acesta.

Italianul a atacat la jumătatea ultimei căţărări (Colle Molella) la 7 km de finish, a trecut peste vârf cu peste 30 secunde avans faţă de pluton fară a mai fi ajuns până la final. Beñat Intxausti (Movistar) s-a despins şi el pe ascensiune din plutonul tricoului roz şi a trecut linia de sosire la 23 secunde distanţă de învingător. Plutonul urmăritor a fost condus peste linia de sosire de spaniolul Joaquim Rodriguez Oliver (Katusha), cu o întârziere de 27 de secunde faţă de Pozzovivo.

În ciuda faptului că a traversat cu dificultate ultima piedică pusă în calea rutierilor pe traseul de 229 km dintre Sulmona şi Lago Laceno, Ryder Hesjedal de la echipa Garmin-Barracuda se menţine în fruntea clasamentului general, unde Joaquim Rodriguez urcă pe locul doi, la 9 secunde de canadian. Câştigătorul etapei precedente, Paolo Tiralongo (Astana) a coborât o treapă în ierarhia generală, completând top trei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.