Daniel Bucur, coordonatorul evenimentului Defileul Jiului XC Maraton, a avut bunăvoința să ne povestească cum a ajuns să iubească acest sport și sa devină organizatorul evenimentului de la Bumbești Jiu.

„Totul a început acum câțiva ani când doi prieteni de-ai mei mi-au povestit cât de abordabil și frumos poate fi un maraton de mountain bike. Spun abordabil deoarece consideram genul aacesta de competiții rezervat sportivilor profesioniști, la care noi muritorii nu avem acces. Mi-au povestit de drumul până acolo, de campare, de competitori care se hidratau cu … cola, de prietenia celorlalți, de durerile de spate date de pedalatul lor nepriceput, de căldura organizatorilor, de … amintiri.

Următorul lucru pe care mi-l amintesc este achiziția unui hardtail entry level cu amortizor slăbuț și cu frâne pe disc mecanice care credeam eu, ca o să facă față și unui downhill și cu care am început să merg pe la diverse maratoane MTB, Geiger, Liman și altele. Bineințeles că la ce am văzut pe acolo și din informațiile de pe net au urmat upgrade-uri ale bicicletei.

Cum mă consider o persoană care ia ce-i mai bun de peste tot, m-am gândit că Parcul Național Defileul Jiului nu e cu nimic mai prejos de zonele frumoase pe care le-am văzut participând la competiții și nu mi-a mai rămas altceva de făcut decât să pun pe hârtie un plan.

Și am început: unde amplasăm startul, care să fie traseul, cum ne facem cunoscuți, cine poate ajuta financiar și material, care e minimul de participanți la care ținem maratonul, cine poate ajuta la organizare, parteneri media, pachete de start, de finish, puncte de alimentare și nu în ultimul rând premii.

Pot acum să spun că deși sponsorizările au fost timide, oamenii care mai cred în ceva bine facut și frumos au angrenat buna colaborare și suficiența pregătirilor. În rest sunt unii care cred că dacă nu iese nimic înapoi nu merită să se bage.

Și pe lângă asta mai e echipa de organizare, familia și cei de la Parcul Național Defileul Jiului cu care nu a fost nevoie sa fac pe șeful, pentru ca au crezut și s-au dedicat pentru reușita. Așa că iată-ne în pragul cele-i de-a II-a ediții, zicem noi, cel putin la fel de reușita ca prima.

Și până la urmă de ce o facem? Pentru că vrem și noi să avem în Gorj un maraton al nostru (până în mai 2011 a fost primul), pentru ca ne place să demonstrăm că se poate, pentru că nu sunt piste prin orașe, pentru că vrem să știți că Parcul Național Defileul Jiului e real și se ocupă de lucruri frumoase, pentru că vrem să deschidem ochii localnicilor, și pentru că pe 24 mai e Ziua Europeană a Parcurilor.

Speram sa fim publicați în cartea poveștilor nemuritoare.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.