Cea mai lungă etapă a Turului Italiei 2012 a adus italianului Roberto Ferrari de la echipa Androni Giocattoli prima victorie din cariera în competiţia italiană. Francesco Chicchi (Omega Pharma-QuickStep) a trecut al doilea linia de finish urmat de lituanianul Tomas Vaitkus (GreenEdge). Ghinionul se ţine scai de Mark Cavendish, care în ciuda efortului depus pentru a rămăne în pluton pe ultima căţărare şi-a pierdut elanul în ultimul viraj dinaintea liniei drepte şi nu a reuşit să încheie etapa decât pe locul patru.

În clasamentul general nu au apărut modificări, spaniolul Joaquim Rodriguez ( Katusha) păstrându-şi tricoul roz cu un avans de 17 secunde în faţa canadianului Ryder Hesjedal şi 32 faţă de Paolo Tiralongo (Astana).

Olivier Kaisen (Lotto Belisol), Adrian Saez (Euskaltel-Euskadi), Simone Ponzi (Astana), Stefan Denifl (Vacansoleil-DCM), Manuele Boaro (Saxo Bank) şi Mickaël Delage (FDJ-BigMat) au evdat la puţin timp de la start, dar au fost prinşi rând pe rând înanintea ultimei mici căţărări, cea de la Vico. Giovanni Visconti (Movistar) Roman Kreuziger (Astana), Michele Scarponi (Lampre-ISD) şi ulterior Alessandro Ballan (BMC)au încercat atacuri pe final, dar rutierii de la Sky nu le-au permis să se distanţeze. Dar o căzătură în ultima curbă a stricat planurile lui Cavendish, Ferrari încheind primul etapa dintre Assisi şi Montecatini Terme (255 km) .

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.