155 km a măsurat cea de-a 12-a etapă a Turului Italiei 2012, între localităţile Seravezza şi Sestri Levante, iar cel care a trecut primul linia de sosire a fost rutierul danez Lars Ytting Bak de la echipa Lotto Belisol. Acesta a fost urmat de francezul Sandy Casar (FDJ) şi de rutierul din Costa Rica, Andrey Amador Bakkazakova (Movistar), ambii sosind cu 11 secunde în urma danezului.

Într-o etapă de munte mediu, cu 4 căţărări repertoriate, La Foce 240 m (cat. 4), Valico Guaitaorla 617 m (cat. 3), Valico la Mola 653 m (cat. 2) şi Villa Tassani 323 m (cat. 3), croită parcă pentru o evadare reuşită, Lars Ytting Bak şi-a atacat colegii de evadare cu 1,5 km înainte de final şi a izbutit să obţină cea de-a doua sa victorie în Il Giro, după cea obţinută anul trecut în contratimpul din deschidere (prolog). Bak a făcut parte din evadarea zilei alături de Sandy Casar (FDJ-BigMat), Andrey Amador (Movistar), Ivan Santaromita (BMC), Jan Bakelants (RadioShack-Nissan), Luca Mazzanti (Farnese Vini) şi Michal Golas (Omega Pharma-Quick Step).

Pentru că plutonul a sosit cu o întârziere de 3 minute şi 37 de secunde, adaugând alte 12 secunde de bonificaţie, Casar a avansat pe locul 3 în clasamentul general, fiind la 26 de secunde de liderul Joaquim Rodriguez (Katusha). Cea de-a doua poziţie este ocupată în continuare de canadianul Ryder Hesjedal (Garmin).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.