Cea de-a 13-a etapă a Turului Italiei 2012, de doar 121 km între Savona şi Cervere, cu o singură căţărare repertoriată de categoria a 4-a, la 31 km de start la Montezemolo (763 m), a fost câştigată de Mark Cavendish (Sky Procycling). Deşi Greenedge a condus sprintul final, Cavendish a reuşit să-şi adjudece a treia sa victorie în această ediţie a Il Giro, impunânu-se în faţa norvegianului Alexander Kristoff (Katusha) şi a australianului Mark Renshaw (Rabobank).

Pentru sprinteri, această etapă a constituit una din ultimele şanse pentru a ieşi în evidenţă, deoarece până în etapa 18 plutonul va traversa munţii înalţi, într-o serie de 4 etape cu finaluri în ascensiune şi pasuri de peste 2000 m.

Datorită lungimii reduse a etapei şi neavând dificultăţi majore pe traseu, clasamentul general a ramăs practic neschimbat în partea lui superioară, astfel că Joaquim Rodriguez (Katusha) îşi păstrează tricoul roz de lider. Spaniolul este urmat pe poziţia a doua de canadianul Ryder Hesjedal (Garmin), iar pe a treia poziţie de francezul Sandy Casar (FDJ).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.