Cupa Emmedue Sport 2012 prin Asociația Națională a Cicliștilor își invită concurenții la startul competiției care se va desfășura în perioada 26 – 27 Mai 2012. Ediția din acest an continuă formula competițională lansată în 2011 și vă oferă 2 zile pline de curse pe sosea și off-road.

Față de 2011 există și ceva noutăți privind cursele, traseele, clasamentele, după cum urmează:

26 Mai 2012 este ziua rezervată Curselor pe șosea. Cursa de fond 100 km are o rută îmbunătățită care va ridica nivelul de competitivitate: un punct de cățărare suplimentar și urcarea de final nou – nouță.
O nouă cursă mai scurtă de șosea este introdusă: Șosea 50 km prin care se dorește încurajarea cât mai multor concurenti pe un traseu mai accesibil.

27 Mai 2012 este ziua tradițională rezervată curselor de mountain-bike. Există 2 curse: Maraton 65 km și un semi-maraton de 35 km. Ambele curse beneficiază de trasee modificate substantial față de ediția 2011.
O noutate o reprezintă și introducerea unor categorii noi: Family pentru cursa Mtb 35km și o nouă categorie de vârstă de peste 50 de ani. Concurenții Elite vor fi acceptați în Cursa de Șosea 100 km și Mtb 65 km și se vor regasi doar în clasamentul Open al cursei respective. Categoriile de vârstă vor fi și la această ediție rezervate doar amatorilor.

La start și-au anunțat deja prezența cei mai importanți sportivi români.
Marian Frunzeanu, a dominat Cupa în 2011 prin victoriile obținute în ambele curse. El confirmă că este pregătit să își apere titlul: „Sunt bucuros de modificările aduse traseului de sosea 100 km, aștept cu nerăbdare startul, știu că va fi greu să apăr cupa de anul trecut, dar voi da ce pot pentru a câștiga.”
La startul din 26 Mai ora 10 va fi și echipa completă ProCycling Geiger Team. Tudor Oprea și Logigan Lucian sunt gata de duel. Tudor a declarat „Echipa este puternică. Sper să avem parte de vreme bună, de un traseu de mountain-bike cât mai dificil și, binențeles de o concurență numeroasă.”
Marius Petrache, locul III în ediția 2011 este și el motivat: „Sunt într-o formă fizică foarte bună, îmi doresc să câștig această ediție. Sper un rezultat bun în proba de șosea, traseul este dificil și în mod normal prima zi este cea mai obositoare. E mai greu să recuperezi apoi decât să aperi.”

Organizatorii ne fac un rezumat al informațiilor cu privire la Clasamentul General care va desemna Câștigătorul Cupei 2012:

  • Sunt reuniți concurenții din Cursele: Sosea 100 km si MTB 65 km;
  • Se realizează conform clasamentului Open al fiecărei Curse, în care sunt punctați inclusiv sportivii Elite;
  • Criteriul principal de departajare îl reprezintă numărul de puncte acumulate în fiecare dintre aceste curse;
  • Primele 25 de locuri ale Clasamentului Open sunt punctate.
  • Criteriul secundar în caz de egalitate va fi poziția din clasamentul cursei MTB 65 km.
  • Pentru concurenții care nu au acumulat puncte, dar au participat în cele două curse, poziția în Clasamentul General se va face prin cumularea timpilor realizați în cele 2 curse.
  • Punctele acumulate în clasamentul cățărătorilor King of the Hill nu se punctează în Clasamentul General.

Sunteți așteptați cu toții pentru a petrece un weekend la Drumul Vinului în Prahova.

Pe site-ul evenimentului sau pe topicul de forum deschis special pentru această competiție găsiți și alte informații importante.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.