Organizatorii ediției a doua a maratonului XC Defileul Jiului, consideră că acesta a fost „la înălțime” în ceea ce privește calitatea evenimentului. Acest lucru este demonstrat de feedback-urile pozitive postate de concurenți pe forumuri și pe facebook. Organizatorii au făcut eforturi considerabile și au evoluat enorm în organizare.

Deși au fost peste  100 de înscriși online,  după o săptămâna ploioasă doar 91 de concurenți au luat startul. Comparativ cu anul trecut nici înscrierile la fața locului nu au fost considerabile deși prognoza anunța o sâmbătă și o duminică cu temperaturi mari și raze de soare.

O idee năstrușnică a organizatorilor de a invita sâmbătă seara la locul startului competitorii sosiți deja, în jurul unui foc de tabără, a atras simpatia și prietenia multora.

A doua zi  startul fals a fost dat la ora programată 10:00 și la fel ca anul trecut s-a rulat prin orașul Bumbești Jiudupă care s-a pornit cronometrul într-o cursa ce se anunța greoaie dar spectaculoasă în același timp.
Traseele îngreunate de ploile zilelor trecute au fost destul de ciclabile, urmând drumuri forestiere în marea majoritate, însă concurenții nu au scăpat nici de noroi și de bălți, cele din urmă  chiar au făcut deliciul unora dintre ei.
Revitalizarea s-a realizat prin 2 puncte de alimentare pentru traseul „scurt” și 4 pentru cel „lung” , apreciate de concurenți ca fiind îndestulătoare. La punctele de alimentare pe lângă alimentele necesare organizatorul a pus la dispoziția concurenților și materiale de prim ajutor, ulei și petece pentru intervenții tehnice.
N-au lipsit nici accidentările, însa una singură a necesitat serviciile ambulanței.

La succesul zilei de duminică a contribuit și vremea întrucât au fost aproximativ 24 grade, soare și numai pe traseu câțiva concurenți au fost răcoriți de o ploaie de vară care a ținut vreo 30 de minute.
Nu au fost probleme cu înregistrarea timpilor aceasta realizându-se electronic cu cipuri alocate fiecărui concurent, cu ceas digital la sosire, dovadă că nimeni nu a contestat cronometrarea.
A urmat baia cu șampanie a „premianților”, iar după ultimul concurent sosit și strângerea taberei, locul a devenit trist.

Au urmat însă discuțiile de pe forum, pozele postate de organizatori, fotografi și concurenți, rămânând astfel cu amintirea unei zile petrecute între prieteni.

Punctul de vedere transmis ciclism.ro de organizator:
Având în vedere că în general nemulțumirile sunt exprimate mult mai abundent pe forum lipsa acestora ne face să credem ca ediția de anul acesta a DJXCM a fost organizată excelent, cu un minus pentru marcaj (chiar dacă au contribuit și localnicii la asta) de care o sa ne ocupăm mai intens anul viitor.

Spectacolul oferit de câștigători și aprecierile concurenților față de organizare ne fac să simțim că a meritat tot efortul depus alături de sponsori și parteneri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.