Pentru sprinterul Andrea Guardini (Farnese Vini – Selle Italia) a meritat efortul depus pentru a rămâne în cursă după câteva etape grele de munte, italianul învingându-l la sprint, la finalul manşei a 18-cea, pe chiar Campionul Mondial Mark Cavendish (Team Sky). Roberto Ferrari (Androni) a trecut al treilea linia de sosire a ultimei etape din acestă ediţie dedicată sprinterilor.

Etapa de doar 139 kilometri dintre San Vito di Cadore şi Vedelago nu a adus schimbări în ierarhia generală, unde Joaquin Rodriguez (Katusha) îşi păstrează prima poziţie, la jumatate de minut în fata canadianului Ryder Hesjedal (Garmin – Barracuda) şi 1’22” faţă de Ivan Basso (Liquigas-Cannondale).

Manuele Boaro (Saxo Bank), Stef Clement (Rabobank), Pier Paolo De Negri (Farnese Vini) şi Angelo Pagani (Colnago-CSF Inox) au plecat din pluton la 20 km de start, dar echipele sprinterilor nu i-au scăpat de sub control, fiind prinşi la 4 km de finish. În sprintul final italianul a reuşit să se impună şi deşi avea anul acesta şase victorii de etapă obţinute în Turul Langkawi, în Malaysia, acesta este cea mai importantă victorie din cariera rutierului în vârstă de 22 de ani. Cu toate că nu a reuşit să îţi adauge în palmares a patra etapă din acestă ediţie a Turului Italiei, Cavendish ramane lider în clasamentul pe puncte.

Cu o viteză de 49.429 km/h etapa a 18 a ediţiei 2012 este cea mai rapidă din istoria Turului Italiei, depăşind-o pe cea din 1966, cand în etapa a 3-a cu final la Genova, media orară a fost de 48.830 km/h.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.