Alăturându-se companiilor de biciclete ce oferă biciclete de ciclocros cu frâne pe disc, Ridley a ales să accesorizeze 4 dintre cele 6 modele ale sale pentru ciclocros cu discuri. Aceştia tocmai au lansat modelul pentru 2013 numit X-Fire Disc.

X-Fire Disc va fi disponibilă în două variante: echipată cu Shimano Di2 Ultegra pentru 4395$ sau Shimano Ultegra pentru 3395$.

Având frânele şi deraioarele protejate, plus cauciucuri PDX pentru noroi, X-Fire Disc pare pregătită pentru condiţiile grele din cursele de ciclocros.

Bicicleta este însoţită de schimbătoare şi deraior spate Shimano Ultegra, în timp ce pinioanele, lanţul şi deraiorul faţă sunt Shimano 105. Discurile pentru frâne sunt marca Hayes CX-5, ghidonul şi pipa Ritchey, iar foile FSA K-Light cu 46/36 dinţi.

Cei de la Ridley au utilizat acelaşi cadru atât pentru versiunea cu Di2, cât şi pentru modelul cu Ultegra, aşa că trecerea la Di2 se poate face şi pe parcurs. Spaţiul pentru roata spate este de 135mm aşa că roata ta de mountain bike poate fi folosită.

Este primul an în care cei de la Ridley au produs biciclete pentru ciclocros. Alte opţiuni cu frâne pe disc sunt X-Fire Disc Apex şi X-Ride Disc Apex la un preţ de 2695$. Modelul de top este X-Night Red cu un preţ de 5395$.

Pentru a contracara forţele distribuite prin utilizarea frânelor pe disc, furca 4ZA Oryx pentru X-Fire Disc este proiectată cu braţe mai puternice.

sursa: bikeradar.com

1 COMMENT

  1. SINCER..ASTA AR MERITA 11.000 EURO..NU CHESTIA AIA care e doar ceva ff usoara..dar..nu cred ca atrage nici un ciclist..decat prin greutate si performanta..

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.