In acest an Cervelo a lansat o noua gama de biciclete de munte, numita Open. Primul membru al acestei noi familii se numeste O-1.0. Open O-1.0 este o bicicleta MTB 29er cu cadru rigid de carbon si furca cu suspensii.  Producatorii au declarat ca acest cadru este cel mai usor din lume in clasa lui, cantarind doar 900 de grame. Bicicleta intreaga, echipata cu transmisie Sram X0, roti ENVE si schimbatoare hidraulice Acros, cantareste 8,62 kg. Calitatea, performanta si greutatea redusa nu au fost niciodata ieftine, iar Open O-1.0 nu face exceptie. Cadrul costa 2500€ iar bicicleta competa ajunge la 11000€.

Pentru obtinerea unei biciclete usoare si rezistente, producatorii au mers pe varianta clasica, fara sa incerce forme si geometrii fanteziste. Cadrul are o forma traditionala de triunghi, dar tuburile au fost construite cu multa atentie la detalii. Carcasa axului pedalier are 84mm iar tubul frontal este conic. Tuburile sunt aplatizate pe laterale pentru a le imbunatati rezistenta la torsiune. Tubul seii a fost proiectat foarte subtire pentru a-i permite sa flexeze putin. La fel flexeaza si tuburile furcii din spate. O-1.0 flexeaza de doua ori mai mult decat alte cadre similare imbunatatind mult confortul si performanta. Tuburile furcii spate sunt asimetrice, iar suportul etrierului de frana este construit in interiorul triunghiului. Camasile franelor si schimbatoarelor sunt rutate prin interiorul tubului superior. Se pot folosi atat camasi cu cablu, cat si furtune hidraulice sau fire pentru schimbatoare electrice. Tubul seii are un orificiu pentru a se putea verifica cat este introdusa tija de sa si ofera prindere direct mount pentru schimbatorul de foi.

Open O-1.0 are o geometrie studiata cu grija. Tubul frontal are o inclinatie de 71,5°-72,5°, chainstay-uri de 440mm si BB drop de 57mm. Datorita tubului frontal foarte abrupt bicicleta se manevreaza foarte usor si raspunde rapid la comenzi. Cadrul se fabrica in patru marimi, ce pot fi potrivite pentru orice ciclist. Testerii au laudat mult manevrabilitatea bicicletei, usurinta de deplasare si stabilitatea sporita.

Sursa: BikeRadar

2 COMMENTS

  1. Am o intrebare..unde au ascuns frumusetea?vad doar o bicicleta simpla..la aspect ma refer..o cantarii ea 8,5 kg..dar daca dai 11.000 euro..vrei sa si arate de 11.000..pacat..se pune prea mult pret pe greutate si putin pe aspect

  2. bicicleta este superba. simpla. detaliile sunt impecabile. face ce trebuie sa faca. sigur ca ‘manelistii’ cauta altfel de “frumusete”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.