Contratimpul individual din etapa care încheiat Turul Italiei de anul acesta a decis câştigătorul competiţiei. Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) devine primul canadian care se impune într-un mare tur. Deşi Joaquim Rodriguez (Katusha) reuşise în etapa precedentă să recupereze cele 13 secunde pierdute în etapa 19 în faţa lui Hesjedal, canadianul a fost cu 47 de secunde mai rapid în contratimpul final, urcând pe prima treaptă a podiumului final. Învingătorul din etapă pecedentă, Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) urcase de pe locul opt pe locul patru, iar clasarea pe poziţia a cincea la contratimp îl propulsează pe belgian pe poziţia a treia a podiumului final.

16 secunde l-au despărţit la final pe Hesjedal de Rodriguez, în timp ce învingătorul de pe Stelvio în etapa regină, Thomas De Gendt este la 1’39” în spatele canadianului. Topul cinci este completat de doi italieni Michele Scarponi (Lampre) şi Ivan Basso (Liquigas). Mark Cavendish (Sky) a pierdut tricoul roşu pentru doar un punct în favoarea spaniolului Joaquim Rodriguez (Katusha), în schimb a fost declarat cel mai combativ rutier din pluton. Cel mai bun căţărător al turului este italianul Matteo Rabottini de la Farnese Vini – Selle Itali, în timp ce columbianul Rigoberto Uran Uran (Sky) este cel mai bun tânar.

Ultima etapă, cea de contratimp individual desfăşurat la Milano pe distanţa de 28,2 km i-a revenit italianului Marco Pinotti (BMC Racing), care s-a impus cu 39 secunde în faţa lui Geraint Thomas de la Sky şi cu 53 secunde faţă de Jesse Sergent de la RadioShack.

Clasament final

1 Ryder Hesjedal (Garmin – Barracuda)                               91h39’02”
2 Joaquim Rodriguez Oliver (Katusha)                                     +16″
3 Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling)               +1’39”
4 Michele Scarponi (Lampre – ISD)                                          +2’05”
5 Ivan Basso (Liquigas-Cannondale)                                        +3’44”

1 COMMENT

  1. Thomas De Gendt pentru mine a castigat! bv si lu Ryder..a muncit enorm..dar..ciclismul asta a devenit o vanatoare pentru tricouri..pentru podium..pantani,armstrong,pana si Marian Frunzeanu..oamenii astia..sunt si au fost campioni pentru ca iubeau ciclismul si 2 din ei..inca il mai iubesc..pentru mine…ei sunt marii eroi! Nu vanatorii de premii si puncte..pacat..

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.