Ce frumoasă surpriză au facut biciclistele din Iași concitadinilor lor duminică, 26 mai, la a doua ediție a SkirtBike Iași! Zeci de doamne și domnișoare s-au întâlnit în fața Palatului Culturii, cu bicicletele dichisite, împodobite cu flori și baloane, și au pornit la plimbare prin oraș, stârnind admirația trecătorilor și a șoferilor aflați în trafic. A fost o zi însorită, parcă în ton cu bucuria lor de a pedala în ținută chic, doar câțiva nori speriindu-ne spre final.

Am văzut mămici venite cu fiicele lor de 6-7 anișori care, cu sporovăiala lor ne-au încantat pe tot parcursul. La intersecții ne-au așteptat agenți de poliție care ne-au asigurat siguranța oprind mașinile până la trecerea ultimei biciclete, și nu am auzit nici un claxon nervos, așa cum se mai întamplă când mergem la școală sau la servici.
Au fost tot felul de biciclete, de la mountainbike la biciclete elegante de oraș, cursiere de carbon și chiar un Pegas de dinainte de revoluție, care se ținea încă bine pentru vârsta lui. În rochii lungi sau fustițe, fetele au arătat că ținuta chic se potrivește cu bicicleta.

La sfarșitul plimbării am poposit la o cafenea în Piața Unirii, unde puștoaicele care ne-au însoțit și-au disputat dreptul de a trage la sorți biletele câștigătoare la tombolă. Și după ce micile premii au fost epuizate, am pus în urnă toate biletele din nou pentru a face marea extragere: brațara cu pietre semiprețioase oferită de Coriolan. Câștigătoarea consideră că a avut mare noroc fiindca nu a mai câștigat niciodată nimic până acum dar și pentru că are bicicletă de foarte puțin timp.

Ne-am luat rămas bun de la participante, nu înainte de a le transmite invitația de a urmări pe site-ul www.skirtbike.iasibike.ro concursul online “Cea mai chic biciclistă”, la care alte premii atractive vor fi oferite câștigătoarelor. Poate vă aflați printre ele!
Ne vedem la anul!

via SkirtBike Iasi

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.