Pentru prima dată în România, bicicliştii vor avea acces pe un viitor tronson de autostradă.

Acţiunea se va desfăşura pe 30 iunie, cu o zi înaintea deschiderii traficului rutier pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti, care face parte din magistrala A3.

La eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de biciclişti din Bucureşti, Ploieşti şi zonele limitrofe. Participanţii vor porni simultan de la cele două capete ale tronsonului, Bucureşti respectiv Ploieşti iar punctul de întâlnire al celor două grupuri de biciclişti marchează denumirea simbolică a acestui eveniment – Kilometrul Verde.

Prin numărul mare de biciclişti pe care evenimentul doreşte să-i aducă în acelaşi loc şi prin anvergura traseului propus, organizatorii speră că vor reuşi ca în data de 30 iunie să înregistreze un record: cel mai mare eveniment de acest gen din Romania.

Acţiunea se adresează tuturor categoriilor de biciclişti, atât amatori cât şi profesionişti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care încurajează programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile şi performanţele bicicletelor utilizate.

Scopul manifestării Kilometrul Verde este de a atrage atenţia asupra principalei probleme cu care se confruntă bicicliştii din România – siguranţa scăzută în trafic – şi să demonstreze că numărul bicicliştilor poate creşte exponenţial atunci când condiţiile de siguranţă în trafic sunt îndeplinite. De altfel Motto-ul acestei acţiuni este: „Pe Autostradă utilizăm automobilul dar în oraş ne deplasăm mai eficient cu bicicleta”. Precizăm că evenimentul se va desfăşura înainte ca acest drum să devină public şi cu regim de autostradă.

Kilometrul Verde este o campanie de siguranţă rutieră şi este rezultatul unui parteneriat între Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) , Consiliul Interministerial pentru Siguranța Rutieră (CISR), Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania (OPTAR), cu sprijinul I.G.P.R. –Direcţia Poliţiei Rutiere.

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană prin aplicarea normelor europene în domeniu în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

Informaţii legate de participarea la acest eveniment sau înregistrarea ca voluntarpentru organizarea acţiunii, precum şi cele mai recente ştiri pe acest subiect, vor fi disponibile pe site-ul Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, pe pagina de Facebook a CBB sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

ciclism.ro Partener Media

4 COMMENTS

 1. Traseul este pana la jumatatea autostrazii si inapoi, sau poate fi pe toata lungimea autostrazii?

  Mersi!

 2. Faina actiune!
  Desi am masina personala de foarte timpuriu, mersul pe bicicleta nu il dau la schimb!
  Inregistrez zilnic km pe bicicleta si asta nu insemneaza altceva decat SANATATE!
  Pentru mine anotimpul nu conteaza cand este vorba de acest sport.
  Ii multumesc Domnului ca am picioare si conditie fizica, in comparatie cu altii care nu au acest har!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.