Carbonul este din ce în ce mai popular în ceea ce priveşte bicicletele de downhill. Având o rezistenţă crescută, era doar o chestiune de timp până cei de la Specialized vor veni cu oferta lor. Sam Hill şi Troy Brosnan au folosit acest cadru de carbon în ultimul an, iar acum acesta va fi disponibil şi pentru public.

Noul cadru Specialized carbon Demo 8 apare în 2 versiuni asemănătoare: Team Replica `11M` şi versiunea normală `10M`. Cadrul Team Replica are un ax spate de 12x135mm, în timp ce cadrul normal are un ax de 12x150mm.

Ambele cadre au aceeaşi geometrie – un head angle de 64 grade, chainstay de 421mm şi un BB ajustabil până la 338mm înălţime.

Versiunea Replica utilizează un butuc DT Swiss cu pinionul cel mai mic având 9 dinţi. Asta înseamnă că poate fi folosită o foaie cu 32 dinţi pentru o viteză cât mai mare. O casetă SRAM X0 împreună cu un angrenaj X0 din carbon şi cu frâne Avid X0-Code oferă acestui model un setup ce poate fi folosit de orice profesionist.

Carbon Demo 8 este bicicleta mai sensibilă dintre cele 2 modele şi are un preţ de 7000$, fiind cu 3000$ mai ieftină decât Team Replica. Este echipată astfel încât să poţi performa la un nivel mai ridicat decât ar putea altcineva cu orice altă bicicletă.

Rockshox Boxxer RC şi Fox DHX RC4 asigură calitatea ridicată a acestui model. Frânele sunt Avid Elixir 5, angrenajul Pressfit 30 Trutativ Descendant, iar caseta de 10 viteze este completată de noul Type 2 SRAM X9.

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.