Grupul DHS împreună cu Asociația Silver Fox și Clubul Sportiv DHS Tibiscus organizează pe data de 30 iunie 2012 a II-a ediție a concursului DHS Corvin MTB Maraton.

Pornind de la dorința de a organiza un eveniment ciclistic de amploare în județul Hunedoara – arealul Munților Poiana Ruscă, s-a născut concursul „DHS Corvin MTB Maraton” 2011, la care au participat peste 450 de concurenți, fiind cea mai mare participare la o primă ediție a unui concurs de MTB Cross Country Maraton din țară. Aceștia au fost însoțiți de circa 1200 de persoane, plus peste 800 de vizitatori locali. Fondul de premiere a fost de peste 60.000 Ron, premiile fiind atât în bani cât și în produse, acordate pe grupe de vârstă și sex la peste 12 podiumuri distinct. Concurenții și-au întrecut forțele pe trei trasee montane diferite ca lungime și profil, de 30 km, 60 km respectiv 90 km, iar din partea organizatorilor au participat peste 80 de persoane asigurând un nivel ridicat de organizare, marcaje, și suport logistic pe durata acestui eveniment.

Pentru ca evenimentul să puncteze și pe latura social-culturală a fost organizat pe toată durata concursului background-ul sonor live pe o scenă cu dimensiunea de6x8 metri iar seara după orele 20:00 concerte live susținute de trupe românești. Toată lumea a avut la dispoziție o zonă generoasă pentru servirea mesei cu produse tradiționale românești, lucru de care toți concurenții s-au putut bucura.

Organizatorul ne asigură de reușita evenimentului și pentru ediția 2012, când vor ridica ștacheta organizării evenimentelor de acest fel pe plan național prin introducerea mai multor elemente care vor capta atenția publicului și vor mări cota de interes acordată participării la acest eveniment, de ex. Trial session demo, transmitere live pe internet a zonei de start/finish.scenă, defilarea concurenților prin municipiul Hunedoara cu o jumătate de oră înaintea startului oficial, elemente tehnice noi introduse pe traseu, marcarea zonelor “best-view shot” pentru fotografi, prezența logo-urilor partenerilor principali pe tricourile oficiale acordate în pachetele de înscriere.

Tot trei trasee vă așteaptă și în acest an: Hobby, Race, Elite. Traseele nu sunt înca finalizate 100%. Cu o săptămână înainte de concurs le ve-ți găsi pe site-ul evenimentului (actualizate).

Și în acest an o să parcurgeți porțiuni din fostul drum al mocăniței (realizat între 1859 și 1871) ce unea pe vremuri furnalul de la Govajdia de Zlaști, și mai apoi de Hunedoara (în 1900). Pe traseul mocăniței a fost construit și primul pod de fier în curbă din România.
Un element plăcut și fascinant va fi trecerea prin tunelul Catanas, lung de cca 750 m, construit din piatră și cărămidă, unde cu siguranță aerul răcoros va prinde foarte bine într-o zi însorită de vară.
Traseul mai trece și pe lângă cel mai vechi furnal din Europa, în Govajdie, nefuncțional în prezent și din păcate cam neîngrijit, pe lângă biserica din Ghelari renumită pentru frumusețea picturilor sale și pe lângă multe alte puncte de interes pe care sunteți învitați să le descoperiți singuri.

Desfășurarea principală de forțe, Startul, Finishul, premierea, scena & Dj, petrecerea, vor avea loc în curtea renumitului Castel al Corvinilor, unul dintre cele mai frumoase castele din România.

Numărul total de locuri va fi limitat la 1.000 de participanți – 900 de locuri on-line și 100 disponibile la fața locului.
Organizatorul promite că și premiile și pachetul de start vor fi la nivelul celor din 2011. Pe parcursul acestor săptămâni vă vom ține la curent cu alte informații și vă invităm să dați curs invitației de a participa la DHS Corvin MTB Maraton.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.