Noile modele de căşti Phenom pentru şosea şi Maraka pentru cross-country încorporează noile tehnologii ale brandului: Composite Fusion Plus şi SuperVent. Ambele promit a fi foarte uşoare şi respectă filozofia Kali în ceea ce priveşte protecţia.

Cei de la Kali cred cu tărie în absorbţia energiei şi disiparea ei. Ei cred, de asemnea, că multe căşti sunt fabricate cu o linie de polistiren expandat care este prea densă. Deşi acele modele au trecut de testele de siguranţă, cei de la Kali sunt de părere că aceste căşti transmit prea multă energie către capul rutierului în timpul unui accident.

„Composite Fusion Plus pune o spumă mai moale în apropierea capului, ceea ce este întotdeauna un lucru bun”, spune Mike Wilson – cofondator Kali. „Sistemul nostru de aerisire are nişte orificii mai mari fără a diminua din siguranţă. Pentru a avea aceste orificii mai largi, celelalte companii utilizează un polistiren expandat mai tare în aceste zone, iar acest lucru duce la o transmitere mai bună a unei eventuale lovituri ceea ce contravine standardelor de siguranţă”.

În general vorbind, cele mai mult căşti utilizează 100g spumă/litru. Căştile pentru copii, cele mai moi şi sigure de pe piaţă, folosesc aproximativ 35-40g spumă/litru. Cei de la Kali se străduiesc să atingă o medie de 75-80g/litru pentru căştile lor, despre care Wilson pretinde că sunt cu 20-25% mai moi şi mai uşoare decât celelalte.

Ideea tehnologiei SuperVent se referă la un nou design pe care Kali l-a aplicat la noile căşti. Conceptul încorporează o întărire puternică din plastic în jurul marginii orificiului de aerisire.

În ceea ce priveşte off-road-ul, Kali a dezvoltat numeroase tehnologii pentru a disipa mai bine energia de impact. Prima a fost Composite Fusion ce le-a permis să producă căşti mai uşoare fără a sacrifica din protecţie.

Modelul Maraka va avea un preţ de 229$ şi va fi disponibil din această vară, în timp ce Phenom va apărea la începutul lui 2013. 

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.