Weekendul trecut în majoritatea ţărilor au avut loc campionatele naţionale de ciclism pe şosea şi în proba de contratimp individual. În Spania, în cursa pe şosea, Joaquin Rojas(Movistar) i-a cedat tricoul de campion naţional coechipierului său de la echipa Movistar – Francisco Ventoso. Sprinterul spaniol i-a depăşit pe Koldo Fernandez de la Garmin şi pe Francisco Pacheco de la Glos Deyser. La contratimp, Luis Leon Sanchez (Rabobank) şi-a păstrat titlul după ce i-a învins pe Jonathan Castroviejo (Movistar) şi Alejandro Marque (Carmin-Prio).

Franco Pellizotti (Androni) a revenit după suspendare cu un succes la campionatele naţionale. A fost prima cursă pentru Pellizotti după o suspendare de 2 ani pentru iregularităţi în paşaportul biologic. Rutierul de la Androni a sosit în faţa lui Danilo Di Luca (Aqua&Sapone) şi a noii speranţe a ciclismului italian Moreno Moser (Liquigas). În proba de contratimp s-a impus surprinzător Dario Cataldo de la Omega Pharma – QuickStep, podiumul fiind completat de specialiştii probei Adriano Malori (Lampre) şi Marco Pinotti (BMC).

Surprinzătoare a fost şi victoria tânărului Nacer Bouhanni (21 ani) de la FDJ în cursa pe şosea din Franţa. Lupta finală s-a dat la sprint, rutierul aflat la primul sezon ca profesionist învingându-i pe Arnaud Demare (FDJ) şi Adrien Petit (Cofidis). Sylvain Chavanel (Omega Pharma – QuickStep) a câştigat pentru a 4-a oară titlul naţional la contratimp, fiind mai rapid decât Jeremy Roy (FDJ) şi Yoann Paillot (Top 16 Cyclisme).

În Belgia, Tom Boonen şi-a trecut în palmares al 2-lea titlu naţional pe şosea după cel din 2009. A 9-a victorie a sezonului a venit după un sprint restrâns în care i-a depăşit pe Kristof Goddaert (AG2R La Mondiale) şi Sven Vandousselaere (Topsport Vlaanderen). 

Alţi campioni naţionali (şosea/contratimp):

Rusia – Eduard Vorganov (Katusha) / Denis Menchov (Katusha)

Olanda – Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep) / Lieuwe Westra (Vacansoleil)

Germania – Fabian Wegman (Garmin) / Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep)

Danemarca – Sebastian Lander (Glud & Marstrand) / Jakob Fuglsang (Radioshack)

Elveţia – Martin Kohler (BMC) / Fabian Cancellara (Radioshack)

Norvegia – Edvald Boasson Hagen (Sky) / Reidar Borgersen (Joker Merida)

Slovacia  – Peter Sagan (Liquigas) / Peter Velits (Omega Pharma-QuickStep)

Cehia – Milan Kadlec (ASC Dukla Praha) / Jan Barta (NetApp)

Luxemburg – Laurent Didier (Radioshack) / Bob Jungels (Leopard Continental)

Estonia – Tanel Kangert (Astana) / Rein Taaramae (Cofidis)

Polonia – Michal Golas (Omega Pharma-QucikStep) / Maciej Bodnar (Liquigas)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.