Cei de la Hutchinson produc încă 60% din anvelope în fabrica din Franţa care a început producţia încă de la sfârşitul anilor 1890. Pentru 2013 au pregătit 2 modele noi de cauciucuri de tip tubeless, o gamă de 3 modele 650b, 2 anvelope pentru downhill şi un set special pentru Julien Absalon care va participa la Jocurile Olimpice de la Londra.

De-a lungul celor 120 de ani de istorie, Hutchinson a participat la victorii în 24 de Tururi ale Franţei şi a luat parte în dezvoltarea sistemului pentru mountain bike UST tubeless. În afara industriei bicicletelor, cei de la Hutchinson au furnizat anvelope antiglonţ pentru preşedintele SUA, dar şi cauciucuri pentru aplicaţii militare, aerospaţiale şi automobile. Compania franţuzească susţine că cheltuie 150 milioane de euro anual pentru cercetare şi dezvoltare, departamente în care lucrează peste 200 de ingineri.

Unul din principalele dezavantaje ale cauciucurilor tubeless, spune Jason Rico de la Hutchinson, este greutatea prea mare. De aceea, Hutchinson vine cu modelul Galactik care cântăreşte doar 245g.

Pe lângă faptul că sunt mai uşoare, cei de la Hutchinson susţin că Galactik au cea mai eficientă rulare din întreaga linie pentru şosea chiar şi în comparaţie cu anvelopele tubulare. Preţul pentru acest model este de 109$ pentru un cauciuc.

Cele 3 versiuni de anvelope 650b vor apărea la târgurile din toamnă. Primele 2 – Toro şi Cougar – sunt pentru piaţa trail/all-mountain şi sunt echipate cu o „carcasă” Hardskin. Cea de a 3-a – Cobra – este pentru cross-country şi va apărea iniţial în mărimea de 2.25in.  

Modelul Mamba, ce va fi folosit de Julien Absalon la Jocurile Olimpice, este foarte uşor şi disponibil în 2 mărimi: 26in şi 29in. Anul trecut, Absalon a câştigat cursa test din Londra folosind acest tip de cauciucuri.

sursa: bikeradar.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.