Un singur om este KING OF THE MOUNTAIN. Cel mai bun căţărător va urca pe podiumul de la Păltiniş în data de 05 iulie 2012.

KING OF THE MOUNTAIN este un concurs unic în România, un concurs de căţărare pe şosea cu startul la Curmătura Ştezii şi finishul în Păltiniş.

Competitia este organizata de www.ciclism.ro în colaborare cu Club Sportiv Sport Project, organizatorul Turului Ciclist al Sibiului. KOM va avea loc în aceeaşi zi cu prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului, urmând ca toţi participanţii să aştepte la Păltiniş caravana turului. Premierea va fi facută împreună cu cea a etapei şi va fi transmisă pe Digi Sport. Este un eveniment destinat exclusiv amatorilor.

Participanţii se vor lupta cu ei însuşi pentru a obţine cel mai bun timp pe o căţărare de 15 km, cu o panta medie de 5% şi cu zone de 14%.

Două titluri vor fi acordate celor mai buni căţăratori – King of the Mountain şi Queen of the Mountain. Aceştia vor beneficia de un tricou personalizat de ciclism.
Primii 10 participanţi care vor ajunge la Finish vor beneficia de o masa cu una din echipele din Turul Ciclist al Sibiului şi de un tricou official al respectivei echipe. Se vor acorda şi prin tragere la sorţi nişte premii similare.

Înscrierile se vor face exclusiv on-line pe site-ul www.kingofthemountain.ro până în 30.06.2012. KOM este un concurs la care nu se plăteşte taxă de înscriere.

Program 5 iulie 2012:
14:00 – 16:15 – Validare înscrieri
16:45 – Şedinţă tehnică
17:00 – Start cabana Curmatura Stezii, după localitatea Răşinari.
17:40 – Sosire Păltiniș KOM
18:45 – Sosire Păltiniș caravana Turului Ciclist al Sibiului
19:30 – Premiere

Condiţii de participare:
Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mișcării în natură
Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii competițiilor de șosea şi vârsta minimă de 16 ani. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află.
Orice participant trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori. Utilizarea căştii de protecție este OBLIGATORIE pe întreaga desfăşurare a competiției.

Forumul de discuții legate de acest eveniment îl găsiți aici.

Mulțumim sponsorilor și partenerilor care ne susțin în acest eveniment: Shimano, Isostar, Boromir, Redal Cafe, Geiger, Marquardt, Metropolis, ProCycling Geiger TeamCemerita.ro, DirtBike.roSibiul.ro, Sibiu 100%, Hermannstädter Zeitung.

Cei care vin din afara oraşului sunt invitaţi să petreacă cateva zile pline de ciclism în Sibiu, participând ca şi suporteri şi susţinători ai Turului Ciclist al Sibiului:
6 iulie – Etapa a II-a – Sibiu – Cisnădie – Contratimp pe echipe
7 iulie – Etapa a III-a – Sibiu – Cisnădie– Avrig –Bâlea Lac – 90 km
8 iulie – Etapa a IV-a – Sibiu – Jina – Sugag – Câlnic – Sălişte – Sibiu (Piata Mare) – 146 km și Premierea in Piaţa Mare la ora 20:00.

Vă așteptăm!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.