Primii campioni au urcat pe podiumul Turului Ciclist al Sibiului 2012. Echipa Continental 1, Nelu Sângătinean (Compa) și Anda Cristea (Polisano 2) sunt învingătorii  Cursei Sponsorilor.

Peste 180 de cicliști amatori s-au întrecut sâmbătă 23 iunie, luptând cu soarele, cu oboseala și cu dealurile din împrejurimile Cisnădioarei pentru a câștiga un loc pe podiumul Cursei Sponsorilor, tradiționala deschidere a Turului Ciclist al Sibiului, în care concurează reprezentanții companiilor ce sprijină financiar organizarea celei mai importante competiții cicliste din Transilvania.

Parcarea Stadionului Municipal a devenit neîncăpătoare sâmbătă la ora 8 când membrii echipelor înscrise s-au prezentat, cu biciclete, mașini de asistență, staff tehnic și suporteri în Parcul Subarini pentru a-și ridica numerele de concurs. La ora 8:45 caravana ciclistă a pornit spre Grădina Zoologică, unde, la ora da 9 s-a dat startul în cursă.

Rutierii au pornit în direcția Fabricii Dumbrava, au cotit apoi spre Cisnădioara, unde au avut de-a face cu primele dificultăți ale traseului – dealurile Cisnădioarei, care au fragmentat plutonul. Cicliștii au trecut apoi prin centrul Cisnădioarei, pe sub cetate, de unde s-au îndreptat spre Cisnădie, au traversat orașul revenind apoi în Sibiu.

După reintrarea cicliștilor în Sibiu în zona Cireșica, traseul i-a purtat pe strada Siretului, apoi din nou pe Calea Dumbrăvii în direcția Gradinii Zoologice, unde au intrat pe pista de biciclete, pe care au străbătut Parcul Subarini, ajunând la finish la intrarea principală a Stadionului Municipal.

Traseul străbătut de cicliști a însumat 24 de kilometri și a fost asigurat de organizatori cu echipaje de poliție și voluntari, cât și cu un echipaj de ambulanță, care a asigurat asistența medicală pentru participanți.

Cea mai înaltă treaptă a podiumului a fost ocupată de echipa Continental 1, care a câștigat, în urma unei batalii strânse, la  diferență de doar 12 secunde în fața ocupantei locului II, echipa Takata 1. Locul III a fost ocupat de echipele Polisano 2 și Continental 2. Conform regulamentului cursei, timpul echipei a fost timpul înregistrat de cel de-al cincilea ciclist al echipei ajuns la linia de sosire.

Clasamentul echipelor s-a prezentat astfel:

 1. Continental 1                                                             49 min 19 sec
 2. Takata 1                                                                       49 min 31 sec
 3. Polisano 2 și Continental 2                                    53 min 29 sec
 4. Marquardt 1               53 min 55 sec
 5. Kuhnke                        54 min
 6. Takata 2                       56 min 35 sec
 7. Polisano 1                    56 min 36 sec
 8. Compa                          57 min 23 sec
 9. Liqui Moly                   57 min 36 sec
 10. Industrial Software 58 min
 11. Boromir                        59 min
 12. Metropolis                  1 h 2 min
 13. Marquardt 2               1 h 2 min
 14. Ambient 2                   1 h 4 min
 15. Tursib                            1 h 11 min
 16. Ambient 1                   1 h 13 min
 17. Apă Canal                    1 h 15 min
 18. Util Ambient              1 h 26 min

Podiumul clasamentului individual la femei a arătat atfel:

 1. Anda Cristea (Polisano 2) –                  56 min 12 sec
 2. Ramona Maria Vlad (Polisano 1) –     56 min 15 sec
 3. Livia Stroia (Takata 1) –                           56 min 35 sec

La bărbați primii trei clasați au fost:

 1. Nelu Sângătinean (Compa) –                               41 min 33 sec
 2. Cosmin Nichitov (Metropolis) –          41 min 39 sec
 3. Rareș Roman (Industrial Software) –                45 min 06 sec

Cursa Sponsorilor s-a încheiat cu o ceremonie de premiere, în care cicliștii de pe podium au primit diplome și cupe, în vreme ce toți rutierii participanți au primit câte o colecție de cinci volume de literatură sportivă de Ioan Chirilă, din partea partenerului media Gazeta Sporturilor.

La final toți participanții au fost invitați la o întâlnire cu elita cicliștilor europeni în data de 3 iulie la ora 20.15 în Piața Mare, unde va avea loc prezentarea echipelor participante în Turul Ciclist al Sibiului 2012. Cu această ocazie vor urca pe scenă și învingătorii Cursei Sponsorilor.

Organizatorii Turului invită toți iubitorii biciclete la o paradă a bicicliștilor ce va pleca din Parcarea Stadionului Municipal în 3 iulie  la ora 19.30 spre a-i saluta în Piața Mare începând de la ora 20.15 pe toți componenții echipelor din Turul Ciclist al Sibiului 2012.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.