Peter Sagan de la Liquigas-Cannondale a devenit primul rutier slovac care câştigă o etapă în Turul Franţei, după ce astăzi s-a impus în prima manşă a ediţiei 2012. FabianCancellara (RadioShack-Nissan) a fost cel care a declanşat atacul cu 1,5 km înainte de finish şi a fost urmat de Sagan şi Edvald Boasson Hagen (Sky). Fără a contribui la trenă, slovacul l-a depăşit pe Cancellara pe linia de sosire, iar Hagen, rămas parcă fără suflu s-a mulţumit cu locul trei, după pacurgerea celor 198 km.

Cu toate acestea, Cancellara îşi păstrează tricoul de lider obţinut în urma succesului obţinut în prologul de la Liège pe distanţa de 6,4 km. Este pentru a cincea oară în istoria Marii Bucle când elveţianul se impune în „etapa” care deschide competiţia din Hexagon. Rutierul de la echipa RadioShack-Nissan a obţinut un avantaj de 7 secunde faţă de Bradley Wiggins (Sky) şi Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep), diferenţă care s-a păstrat şi în urma desfăşurării primei etape, cea de azi dintre Liège şi Seraing.

Nicholas Edet (Cofidis) a atact la puţin timp de la start fiind urmat de Yohann Gène (Europcar), Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi), Maxime Bouet (Ag2r-La Mondiale), Anthony Delaplace (Saur-Sojasun) şi Michael Mørkøv (Saxo Bank-Tinkoff), cei şase rulând în faţă aproape 190 km. Au avut chiar şi un avans de 4’50”, dar au fost prinşi la 9 km de finalul etapei. La 2,5 kilometri de finish, Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step), a încercat să se desprindă, dar nu a reuşit să o facă decisiv, el fiind ajuns rapid de Cancellara şi de Sagan. Marele favorit al gazdelor, rutierul Philippe Gilbert (BMC) a încheiat ziua pe locul patru.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.