Mark Cavendish (Team Sky) a revendicat prima victorie din actuala ediţie a Turului Franţei, trecând primul linia de sosire a celei de-a doua etape, desfăţurată între Visé şi Tournai pe distanţa de 207,5 km. Victoria s-a decis la fotografie, britanicul întrecându-l pe Andre Greipel (Lotto Belisol) cu un vârf de roată. Matthew Goss de la Orica-GreenEdge a fost cel care a încheiat al treilea etapa, în timp ce Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan) a încheiat etapa în plutonul fruntaş, menţinându-se în fruntea clasamentului general.

După 24 de kilometri rulaţi Anthony Roux (FDJ-Big Mat), Christophe Kern (Europcar) şi Michael Morkov (Saxo Bank-Tinkoff) s-au desprins din pluton, avansul lor ajungând rapid la 7’40”. Primul care a trecut peste singura căţărare a zilei, Cote de la Citadelle de Namur la kilometrul 82,5km a fost Morkov. Cum rutierul danez a fost prezent şi în manşa precedentă în evadare, a preluat tricoul de cel mai bun căţărător.

Evadaţii au fost prinşi la 29,7 km de final, Roux fiind ultimul care s-a predat. De aici a devenit o afacere a sprinterilor ale caror echipe au luat frâiele manşei. Greg Henderson de la Lotto Belisol l-a adus pe Greipel până la 200 de metri de linia de sosire, dar Cavendish i-a stricat planurile accelerând şi încheind primul etapa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.