Cea de 99-a ediţie a Turului Franţei a continuat cu două etape uşor vălurite, presărate cu căţărări de categoria a 3-a şi a 4-a, deci nu foarte dificile, astfel că sprinterii au avut sanşe să poată ieşi în evidenţă la final. Mai norocoşi şi mai buni dintre aceştia s-au numărat Peter Sagan (Liquigas) şi Andre Greipel (Lotto), cei doi câştigând etapa a 3-a, respectiv a 4-a.

Aşadar slovacul Peter Sagan, a înregistrat cea de-a doua sa victorie în Turul Franţei, în etapa desfăşurată între Orchies şi Boulogne-sur-Mer, pe o distanţă de 197 km, impunându-se la sprint, chiar cu o secundă diferenţă în faţa norvegianului Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) şi a compatriotului său Peter Velits (Omega Pharma-Quickstep). Pe locul 4 în etapă s-a clasat liderul de la general, elveţianul Fabian Cancellara (Radioshack). Etapa a fost caracterizată de multe căzături, ultima dintre acestea fiind chiar cu 500 m înainte de final, implicând mai multi rutieri importanţi, precum Bradley Wiggins (Sky), Christopher Horner (RadioShack) sau Michele Scarponi (Lampre). Din fericire pentru ei nu au suferit traume şi şi-au putut continua cursa.

După cei 214,5 km ai etapei cu numărul 4 a Turului Franţei 2012, cu start din Abbeville şi sosire în Rouen, cel mai rapid dintre sprinterii rămaşi în cărţi a fost germanul Andre Greipel (Lotto). Greipel care a profitat de o altă căzătură pe final de etapă, în care a fost implicat şi Mark Cavendish (Sky), s-a impus în faţa italianului Alessandro Petacchi (Lampre) şi a olandezului Tom Veelers (Argos-Shimano).

După 4 etape, lider în clasamentul general se menţine Fabian Cancellara cu un timp total de 20h04’02”, acesta fiind urmat în ordine de britanicul Bradley Wiggins (Sky Procycling) şi francezul Sylvain Chavanel (Omega Pharma), ambii cu 7 secunde întârziere.

Dacă vreţi să comentaţi etapele puteţi vizita threadul dedicat Turului Franţei 2012 de pe forum.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.