Alte două etape au fost dedicate sprinterilor, câştig de cauză având din nou Andre Greipel (Lotto-Belisol) şi Peter Sagan (Liquigas-Cannondale). Germanul Andre Greipel s-a impus la finalul etapei a cincea, cea dintre Rouen şi Saint-Quentin, după ce Sagan căzuse la 3 km de final. Slovacul şi-a luat revanşa în manşa care a urmat, cea de-a şasea, desfăşurată între Épernay şi Metz, etapă în care Greipel a fost cel care a avut ghion şi a căzut la kilometrul 50, accidentându-se la cotul stâng.

Ambele etape a avut patru rutieri curajoşi care s-au aventurat în evadare. La kilometrul trei din cei 196,5 ai etapei cu numărul cinci, Matthieu Ladagnous (FDJ-BigMat), Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi), Jan Ghyselinck (Cofidis) şi Julien Simon (Saur-Sojasun) au plecat din pluton, rulând împreună mai bine de 190 kilometri. Cu toate că au avut un avans maxim de 5’40”, au fost prinşi pe ultimele sute de metri. Matt Goss (Orica GreenEdge) a declanşat ostilităţile, dar adus de trenuleţul echipei sale Lotto-Bellisol, Greipel l-a întrecut pe australian, argentinianul Juan Jose Haedo de la Saxo-Bank încheind pe trei.

În etapa a şasea, lungă de 207,5 km evadare zilei s-a format aproximativ la kilometrul 10. Iniziatoul a fost David Zabriskie (Garmin-Sharp), americanul fiind urmat de Davide Malacarne (Europcar), Romain Zingle (Cofidis) şi Karsten Kroon (Saxo Bank-Tinkoff Bank). Cei patru au luat o distanţă maximă de pluton de 7 minute şi au fost feriţi de numeroasele căzături care au avut loc în pluton.

La kiloemtrul 50 Greipel, coechipierul său Francis de Greefe, José Ivan Gutierrez şi Alejandro Valverde de la Movistar, Gesink şi rutierii de la Vacansoleil-DCM Lieuwe Westra şi Kris Boeckmans au fost implicaţi într-o căzătură, pe Greipel costându-l victoria de etapă. O altă căzătură, la doar 25 km de sosire i-a implicat pe Frank Schleck (Radioshack-Nissan-Trek) şi din nou Robert Gesink de la Rabobank, în timp ce Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) a pierdut mai bine de 13 minute coborând la general de pe locul 9 pe locul 108.

Zabriskie a încercat un ultim atac, dar a fost înghiţit de pluton la 1,3 km de final. Greg Henderson a acelerat pentru a-l lanseze pe Greipel, dar Sagan la întrecut pe final. Matt Goss de la Orica GreenEdge a trebuit să se mulţumească cu locul trei.

Înaintea etapelor montane, clasamentul general a rămas neschimbat, cu Fabian Cancellara în galben, urmat de Bradley Wiggins şi Sylvain Chavanel.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.