După o etapă plină de suspans, cu modificări frecvente de clasament, echipa ciclistă Kolls Cycling Team a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după ce rutierii ucraineni au învins în etapa 2 Gazeta Sporturilor la capătul unei curse în care au străbătut distanţa Cisnădie – Cisnădioara – Sibiu în treisprezece minute și jumătate (13’29’’51).

Echipele au pornit la start una după alta, la distanță de trei minute între ele, în ordinea inversă a clasamentului general pe echipe realizat în urma etapelor anterioare. Astfel, pe măsură ce etapa de vineri avansa, echipele tot mai bune intrau în concurs aruncând în aer timpii echipelor precedente. Pe rând, la conducerea cursei s-au aflat norvegienii de la OneCo Masterhus și apoi belgienii de la Telenet Fidea, însă acestea au fost detronate în ultimul sfert de oră al întrecerii.

Aceasta a fost etapa de contratimp pe echipe, dusă pe o distanță de 10,2 kilometri, care a inclus în traseu cățărarea de categorie C de pe dealurile Cisnădioarei și care a fost complicat și mai mult de aversa de ploaie abătută în jurul orei 16. Traseul a fost străbătut în medie cu o viteză de 45,36 km/h.

La sfârșitul etapei, pe locul doi s-a situat echipa grecească SP Tableware, care are în componență pe purtătorul tricoului galben, Victor De La Parte. SP Tableware a realizat timpul de 13’34’’02, la aproape cinci secunde de învingători.

Pe al treilea loc al podiumului au urcat sportivii de la Tușnad Cycling Team, la doar patru zecimi de secundă în urma grecilor.

Primii care au luat startul au fost ultimii doi cicliști rămași în cursă de la echipa sibiană Geiger Pro Cycling Team, Tudor Oprea și Constantin Ștefan. În urma abandonurilor de ieri, echipa a fost descompletată iar timpul realizat de cei doi (16’37’’) va mai conta doar în clasamentul general individual.

Purtătorii tricourilor distinctive au rămas aceiași ca ieri: spaniolul Victor De La Parte de la SP Tableware a păstrat tricoul galben Poșta Atlassib al liderului în clasamentul general pe timp, tricoul verde Boromir al cățărătorilor și tricoul alb Takata al liderului în clasamentul pe puncte.

Tricoul roșu va fi în continuare purtat de sârbul Nikola Kozomara în vreme ce tricoul portocaliu Continental al celui mai bun în clasamentul tinerilor sub 23 de ani rămâne al ucraineanului Anatoly Sosnitzky de la Kolls.

Tricoul albastru al celui mai bun român va fi purtat și în etapa următoare de Zoltan Șipoș de la Mazicon București.

Foto credit: ciclism.ro, Sebastian Marcovici

 

1 COMMENT

  1. Am fost cel mai frumos impresionat cand am vazut aceasta etapa…defapt va fi tot turul ciclist pe DIGI SPORT..e un inceput pentru ciclismul romanesc ..desi nu este de categoria turului italiei sau al frantei..e frumos sa iti vezi prietenii care sunt ciclisti extraordinari..pe la tv!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.